Noroc cu Grecia, pentru că România e PRAF și PULBERE! Se contruiește Autostrada între România și Grecia, pentru Portul Constanța

Marele proiect rutier care va lega Grecia de România, formând un nod important de transport pentru Balcani, se pare că intră în linie dreaptă. Planul guvernului bulgar pentru crearea unei axe rutiere care va lega oraşele Alexandroupoli și Ormenio din regiunea grecească Evros de oraşul Constanța din România a fost prezentat de ministrul de finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev, la prima conferință internațională a Southeast Europe Connectivity Forum (SECF). În termen de 5 ani ar trebui să fie gata autostrada Alexandroupoli-Constanţa, cu traversarea Bulgariei.

Ministrul bulgar de Finanțe a detaliat planul guvernului său cu privire la interconectarea țării cu regiunea extinsă. Un rol cheie în aces plan îl ocupă conexiunea nord-sud prin construcția unei autostrăzi care va lega Grecia și România, cu traversarea Bulgariei, proiect pentru care a fost semnată o declarație comună în cadrul întâlnirii de la Varna între premierii celor trei ţări.După cum a menționat Vassiliev, în bugetul acestui coridor a fost inclusă o garanție de șase miliarde de euro și este așteptată selecția consorțiului care va realiza construcția acestuia.

Întrebat despre finanțarea proiectului, ministrul bulgar de finanțe a spus că țara va solicita bani de la Uniunea Europeană pentru a compensa costurile, dar nu va opri între timp proiectul în așteptarea finanțării. „Banii sunt deja disponibili și bineînțeles că putem ajuta și țările vecine pentru ca (proiectul) să poată fi finalizat mai repede. Este foarte important pentru comerțul dintre țări mai ales după războiul din Ucraina și acum din Gaza”, a subliniat el, arătând că este un proiect foarte important, astfel încât comerțul să nu se mai bazeze pe Marea Neagră, pe care a descris-o drept un „lac al ruşilor”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *