Normalizare în Moldova: Parlamentul l-a desemnat în funcţia de premier pe Vladimir Golovatiuc, ambasadorul ţării la Moscova

Parlamentul Republicii Moldova l-a desemnat joi pentru funcţia de prim-ministru pe ambasadorul ţării la Moscova, Vladimir Golovatiuc, sugerând o alternativă la nominalizarea făcută în urmă cu două zile de către preşedintele Maia Sandu, relatează Reuters. Potrivit unimedia.info, deputaţii socialişti şi cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcţia de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, numit recent ambasador la Moscova.

Anunţăm despre constituirea majorităţii parlamentare şi invităm preşedinta la consultări”, a declarat liderul grupului parlamentar al PSRM, Corneliu Furculiţă, în deschiderea şedinţei de joi a forului legislativ de la Chişinău.

Partidul Socialiştilor a contestat la Curtea Constituţională decretul semnat marţi de şefa statului Maia Sandu prin care aceasta l-a desemnat în funcţia de premier pe Igor Grosu, liderul formaţiunii sale, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Contestaţia va fi examinată vineri. Igor Grosu a fost a doua nominalizare pentru funcţia de premier făcută de preşedintele Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă, care nu a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlamentul de la Chişinău.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *