Noian de inițiativele legislative depuse de Huțucă. Deputatul PNL insistă pe desființarea taxei de pod de la Fetești și Giurgeni!

Noua sesiune parlamentară va aduce în dezbatere și spre aprobare în Camera Deputaților mai multe proiecte inițiate de președintele filialei Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă. Cea mai importantă inițiativă se referă la desființarea taxei de pod de la Fetești și Giurgeni.

„Taxa de trecere peste aceste poduri a fost introdusă din raţiuni pur financiare, dar suntem în prezenţa unei duble impuneri, atât timp cât utilizatorii drumurilor publice din România plătesc rovinieta, care reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor şi podurilor amplasate pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România. În statele traversate de Dunăre (Serbia, Ungaria, Austria), nu există taxe similare pentru trecerea podurilor peste Dunăre. De asemenea, această taxă este discriminatorie pentru locuitorii Dobrogei, puternic afectați fiind și agenții economici din aceste zone”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

Huțucă dorește desființarea taxei de trecere pe podurile Fetești și Giurgeni

O altă propunere legislativă foarte importantă se referă la modificarea art. 32 din Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale, în sensul ca 100% din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat să rămână la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Inițiatorul spune că aceste modificări vin ca o măsură compensatorie pentru golul lăsat de Guvern în vistieriile consiliilor locale. De asemenea, vor ajunge la vot în Camera Deputaților și alte proiecte, printre care se numără inițiativa pentru stimularea conformării fiscale voluntare, care prevede acordarea în beneficiul contribuabililor persoane juridice a unor stimulente la plata impozitului pe profit, anterior exigibilităţii obligaţiei de plată a impozitului datorat, în scopul asigurării plăţii voluntare a acestuia. Stimulentul urmează a se acorda progresiv, în funcţie de numărul de ani în care persoana juridică impozitată s-a conformat voluntar. Facilitatea se aplică şi persoanelor juridice care intră în sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.

Bogdan Huțucă mai propune și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, care cuprinde compensarea plăţii salariilor şi a veniturilor asimilate acestora pentru zilele de sărbători legale, declarate prin lege ca zile libere (costurile se deduc din obligațiile fiscale datorate). În plus, deputatul constănțean a inițiat și un proiect legislativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Acesta prevede scutirea de la plata impozitului pe venit a contribuţiilor sociale datorate de angajator, a contribuţiilor sociale de sănătate, a contribuţiilor de asigurări de şomaj, accidente de muncă şi boli profesionale, aferente veniturilor salariale realizate în contul primelor 32 de ore suplimentare de muncă/lună, cu excepţia veniturilor salariale sau asimilate acestora pentru personalul plătit integral sau parţial din fonduri publice. Alte inițiative legislative ale președintelui Organizației Județene Constanța a PNL sunt: propunere legislativă pentru modificarea Legii societăţilor 31/1990, care prevede modificarea şi completarea Legii societăţilor comerciale nr.31/1990, în vederea facilitării procedurilor, a condiţiilor de înregistrare a sediului social şi a eliminării restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, fapt care ar avea drept efect creşterea numărului societăţilor şi a iniţiativelor antreprenoriale; propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art.134 din Legea 31/1990 privind Societăţile Comerciale, ce cuprinde acordarea posibilităţii acţionarilor de a se retrage dintr-o societate pe acţiuni, pentru motive temeinice, în temeiul unei hotărâri a tribunalului; propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România și care include relaxarea condițiilor de angajare a cetățenilor străini; propunere legislativă pentru modificarea alin.(1) al art.22 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, ce prevede extinderea sferei de aplicare a scutirii impozitării profitului reinvestit pentru mijloace de transport maritime, feroviare, aeriene și rutiere noi; propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cuprinzând transparentizarea criteriilor cu privire la acordarea și retragerea calității de persoană plătitoare de TVA, precum și a criteriilor de evaluare a riscului fiscal; propunere legislativă pentru modificarea lit.h), alin.(1), art.456 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, care prevede scutirea de impozit pe clădiri pentru cabinetele de medicină de familie.

„Acestea sunt o parte din proiectele pe care le-am inițiat în calitate de deputat de Constanța și care așteaptă să intre la vot în Camera Deputaților în actuala sesiune parlamentară. Sunt inițiative, în principal, din domeniul fiscal, ce pot schimba în bine viața românilor și pot oferi o mai mare prectibilitate și un real sprijin mediului de afaceri din România. De asemenea, împreună cu toți colegii liberali din Parlament luptăm să îndreptăm atât cât se poate din măsurile și deciziile dezastruoase ale majorității PSD-ALDE, care au creat instabilitate și nesiguranță în mediul privat și au lovit puternic în veniturile autorităților locale”, a adăugat deputatul PNL Bogdan Huțucă.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*