Noi RESTRICȚII: Nunțile și botezurile vor fi INTERZISE! Începem să purtăm masca și în AER LIBER

Premierul Ludovic Orban a avut marți o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, la Guvern, de la 16:00.

După această ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, secretarul de stat din cadrul MAI, șeful DSU, Raed Arafat și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au organizat o conferință de presă în cadrul căreia au anunțat noile măsuri restrictive odată cu creșterea numărului de infectări de la o zi la alta. Astfel, potrivit CNSU, s-au adoptat următoarele:

prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile;

– aprobarea listei țărilor cu risc epidemiologic, revenirea din aceste țări impune un test negativ dacă se rămâne 3 zile.

Arafat a anunțat, marți seară, că nunțile și botezurile (evenimentele festive, nu slujbele religioase) vor fi interzise în toată țara, în următoarea perioadă. Totodată s-au stabilit și reguli pentru teatre, cinematografe, cafenele și hoteluri:

Sub sau egal cu 1,5 la mia de locuitori, se poate folosi până la 50 la sută din capacitate. Între 1,5 și 3 la mie, 30 la sută și până la ora 23:00. La peste 3 la mie, activitatea va fi sistată. Evenimentele private, nunți, botezurti, aniversări sunt interzise pe plan național. Se reduce numărul la evenimentele din campania electorală: 20 în interior, 50 afară”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai anunțat că s-a decis introducerea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber în localitățile unde rata infecțiilor depășește 3 la 1.000 de locuitori.

Sunt măsuri menite a ne proteja. Sub 3 la 1.000, masca de protecție va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale, de așteptare. Ce depășește rata de 3 la 1.000 de locuitori, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise de la ieșirea din casă”, a mai spus Arafat.

Din Hotărârea nr. 49 a CNSU:

cnsu1
cnsu2
cnsu3
cnsu4

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.