Niște adevăruri despre… Justiția din Constanța

Astăzi are loc bilanțul Curții de Apel Constanța, eveniment la care participă și toți greii Justiției românești, prilej de care profit să le transmit niște treburi.

Vara anului 2017. Tămbălău mare la PNL Constanța. Din păcate, pentru ei, au acest obicei… Rotația de cadre lasă victime. Unii dădeau din coate să se impună, alții – programați pentru execuție. Doi dintre acești alții au căzut. Excluși din partid, au urmat traseul normal al arătării cu degetul în public: la Litoral TV. Remus Cristy Băisan și Romeo Rezeanu, excluși din PNL. Din vorbă în vorbă, intervine telefonic președintele de atunci al organizației municipale a PNL, Gheorghe Muhscină. Tot din vorbă în vorbă se ajunge la… vorbe grele: subsemnatul sunt finanțat netransparent de unul dintre excluși, respectiv Băisan. Bani negri, șpagă, cum vreți să numiți treaba asta… Nu a spus-o o singură dată, a insistat… Cei doi au luat foc, moderatorul emisiunii s-a uitat strâmb, cruciș, degeaba îi explicau toți trei că toată presa a scris, nu, Muhscină o ținea pe a lui: Băisan mă plătește pe mine cu bani negri.

Nu detaliez motivele pentru care nu am timp, chef și dispoziție pentru politicieni care debitează tâmpenii. Așadar: instanță! Probele erau covârșitoare, într-o țară normală nu ar fi fost nevoie de mai mult de 3-4 termene, iar evidența este disponibilă AICI, de la 1:08:30.

Este greu să vorbești când nu te ascultă nimeni, așa că mi-a fost foarte clar încă din primele termene. M-am resemnat cu mâinile în sân la avalanșa de țipete, urlete, răcnete și alte lătrături, într-un nesfârșit spectacol dramatico-teatral al judecătorului, menit să mă impresioneze, dar care mi-a produs un zâmbet în colțul gurii și zise-mi în sine-mi: „E clar, ăștia au adus aici pacienții de la Palazu pe post de judecători…” De exemplu, la un termen nu am putut să ajung, am înștiințat în scris, iar la următorul termen am primit… amendă judiciară. Cu urletele de rigoare. Pentru administrarea probei video – cu durată ceva mai mult de un minut, a fost nevoie de… doi ani și jumătate!

Inevitabilul s-a produs într-un final pe care-l așteptam, acțiunea a fost respinsă, iar motivarea a depășit cu mult standardele acceptabilității raționale, cu expresii precum „pârâtul a fost stresat și a vrut să spună altceva”! Cu alte cuvinte, judecătorul Constanța Ilie, vicepreședinte al Judecătoriei Constanța, a stabilit faptul că orice politician poate oricând să meargă la televizor și să spună despre oricine, fără nici o probă, că respectivul primește șpagă! Acest judecător, în inconștiența lui teatrală, a produs un precedent periculos, descătușând tot ceea ce este mai mizerabil în politicianul român, fără să suporte repercusiuni – nici politicianul, nici judecătorul (încă!). De altfel, pentru oricine intenționează să distrugă pe cineva, pun la dispoziție motivarea judecătorului Constanța Ilie, gratuit, pentru ca societatea românească să devină exact cum vrea judecătorul menționat, adică mizerabilă.

Aș fi trecut cu vederea această conduită de teatru ieftin cu pretenții de Justiție, dar m-a măcinat o treabă: dacă mi s-a întâmplat mie, foarte probabil li s-a întâmplat și altora și se va mai întâmpla și pe viitor dacă nu-mi ridic măcar niște semne de întrebare. Foile au plecat spre Tribunal în cazul politicianului, dar defectul profesional m-a împins spre curiozitate. Cine este acest judecător?

De la simplă curiozitate la… anchetă, a fost un singur pas. Candidat la președinția Judecătoriei Constanța. A obținut nota 4 la proiect! Psihologic vorbind, la propriu, este nerecomandabilă, ba chiar a și făcut contestație! Inutil, bineînțeles… Acum vine frumusețea: căsătorită timp de două decenii cu un personaj din clanul Sergiu Băhăian, la rândul lui urmărit penal de DNA în nici-el-nu-mai-știe câte dosare și în câte instanțe pentru devalizarea Complexului Energetic Oltenia. În 2015 se produce divorțul. Procesul are loc cu ușile închise, în mare secret, dar eu obțin toate foile. Groază! Este punctul din care nimic nu se mai leagă rațional în viața acestui judecător: daune morale nejustificabile – cu multe semne de întrebare, venituri, cheltuieli, declarații de avere, de interese, practica profesională, un dezmăț pe care, în parte momentan, l-am publicat AICI!

Dezvăluirile parțiale au iritat-o peste măsură pe judecător, care m-a acționat în instanță. Acum vine altă frumusețe. Pe lângă daunele de multe zeci de mii de bancnote unice europene, îmi solicită scuze publice timp de 60 de zile, în fiecare zi, la ora 12:00. Ne oprim din hohote, continuăm. Vine partea de Justiție tip fabricație Ana Pauker: „procesul să se desfășoare în întregime fără prezența publicului”, iar „înregistrarea cauzei ca dosar nepublic”. V-am zis că e judecător cu școală stalinistă, așa că mai solicită și… divulgarea surselor, spre râsul tuturor curcilor din bătătură…

Sigur, dacă ar fi fost judecător pe bune, ar fi știut că nu poate să redacteze o asemenea cretinătate, acoperirea legală pentru astfel de solicitări găsește înțelegere în Justiția din Coreea de Nord, dar apreciez că inițiativa este menită spre intimidare. Mica problemă este că situația se desfășoară, începând din aceste zile, în sensul invers acelor de ceasornic al intimidării. Nu intenționez să mă las impresionat, nici să îmi divulg sursele și despre procesul sugerat după model stalinist… o să mai discutăm puțin!

Aici nu e vorba de mine vs. cineva, fie și judecător. Este vorba despre un sistem. Unul grotesc. Un exemplu relevant, vi-l ofer AICI! Vorbind despre sistem, un sondaj oficial național ne-a arătat recent faptul că 74% dintre respondenți consideră că Justiția NU este independentă. Cum să fie? De niște luni încoace, aproape în fiecare zi aud de violatori de fete minore eliberați cu nonșalanță (din pronunțare: minorele sunt de vină!), apoi o judecătoare care a retrocedat ilegal un sat întreg – condamnată la 7 ani, eliberată după 3 luni, o altă judecătoare prinsă cu 48.000 de nejustificabili euro a plâns ieri 10 minute – pe ceas, la Înalta Curte; iar coșmarul judiciar zis și Caracal este de notorietate și se pregătește să devină lumânarea din coliva Justiției românești, cu fanfară mediatică. Mai știu zeci de cazuri nepublicabile de la Constanța, așa că nu mai insist.

La judecător te duci ca la medic: nu de voie, ci de nevoie! Ai o problemă. Fiind plătit din banii tăi, ai pretenția ca el să aplice ceea ce a învățat în școală: Justiție! Nicidecum interpretări, lecții de gramatică, sintaxa frazei, sfaturi, probabilități și alte lasă-mă-că-am-treabă-tu-ești-fraier-eu-sunt-personalitate.

… dar, pentru că mă confrunt cu o personalitate, închei prin următoarele: Doamna Constanța Ilie, ne punem centura, că vine furtuna!

P.S. Pentru că „prin deducție logică se poate face această deducție logică”!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Niște adevăruri despre… Justiția din Constanța

 • duminică, 2 februarie 2020 la 21:54
  Permalink

  Mda…va mai mentionez ca am o batalie in Justitia Romaniei…si cu Banca „Unicredit SA”in procesul pe Clauze Abuzive cu sprijinul unui avocat de la Cuculis &Avocati si inca un avocat din Ct…ca sa le demonstrez ca se poate da arama pe fata a acestor banci,care sunt „Camatari”cu acte in regula si vand creantele romanilor la Recuperatorii care externalizeaza bani peste hotarul tari…la care Mogulul Mugur Isarescu Guvernatorul BNR e complice cu acestia…din moment ce nu se implica in ai scoate in afara legii…de ce…e f.simplu bre…pe carca cetatenilor isi fac „treaba”murdara Guvernatoru primu,apoi Bacile pe care le sustine si Recuperatorii in cardasie cu Executorii Judecatoresti,care obtine Executari slite impotriva cetatenilor debitori la banci fara ca acestia sa poata reactiona in fata”Mafiei Bancare”care responsabil este si Guvernul…!!!

  Răspunde
 • duminică, 2 februarie 2020 la 20:40
  Permalink

  Bravooo…de nota 100…pt.ca si eu ca Marinar neplatit si fara contract prin Agentia de Crewing”Radiani Schiffaht”Cta…malucrat la Tribunal cu Avocatul Nita care relatie prin sotia lui cu Judecatoarea Mihaela Cristina Gradinariu…care nu a vrut sa cheme nici un martor,din care eu iam cerut dintre colegii mei,care si ei au patit la fel…si nici nu a vrut sa invite la cererea mea pe Adrian Mihalcioiu Inspector ITF La London ,Presedintele Sindicatului Navigatorilor Cta.Nimic,Buleala pe fata…si am pierdut procesul din iunie 2019…dar nu renunt la Plangerea Penala a mea catre Parchet si care inca nu sa finalizat.Actualmente sun la bordul navei”OLZA”in Caraibien Sea,iesind ieri de pe Mississipi river de la New Orleans din Louisiana,catre Rio de Janeiro…cand vin acasa prin Aprilie am sa merg in audienta la Prim Procuror despre Plangerea mea Penala…(desi stiu ca „CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII”) voi merge inainte …multa bafta din partea ruginitului Matroz…cu stima Florea Bodoloaca din Navodari Tel.0734625795.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.