Nimic nou în Turcia: Opozanta lui Erdogan, CINCI ani de închisoare, pentru „insulte la adresa președintelui”

Curtea Supremă de Apel din Turcia a aprobat o sentință de patru ani și 11 luni de închisoare emisă împotriva lui Canan Kaftancıoğlu, principalul lider al filialei din Istanbul a Partidului Republican al Poporului (CHP), principalul partid de opoziție, pentru trei acuzații diferite, printre care insultarea președintelui Recep Tayyip Erdoğan și propagandă teroristă, informează presa turcă. Kaftancıoğlu ocupă funcția de conducere a organizației CHP din Istanbul. Hotărârea instanței ar putea duce la încarcerarea lui Kaftancıoğlu și la o interdicție politică.

În 2019, o instanță o condamnase pe Kaftancıoğlu să petreacă un total de nouă ani în spatele gratiilor pentru cinci acuzații separate, inclusiv „răspândirea propagandei teroriste” și „insultarea funcționarilor publici”. Curtea de Apel a aprobat trei dintre acuzații, în timp ce a renunțat la alte două acuzații. Acestea includ insultarea funcționarilor publici și propaganda „teroristă” prin intermediul rețelelor sale de socializare între 2011 și 2017.

Vom continua să lucrăm pentru statul de drept și pentru legea celor 84 de milioane de oameni până când vom destitui acest guvern”, a declarat ea pe Twitter în momentul în care a fost informată despre decizia Curții de Apel. În urma verdictului Curții de Apel, președintele CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, a cerut tuturor principalilor parlamentari din opoziție să vină la filiala provincială din Istanbul a partidului pentru a o susține pe Kaftancıoğlu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *