Nicușor Constantinescu, dus din nou cu duba la DNA Constanța

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a ajuns luni la DNA Constanța, unde este audiat de procurori într-un nou dosar. Constantinescu se află încarcerat la Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de 10 ani de închisoare. 

Fostul președinte al CJC a fost adus la DNA Constanța cu duba jandarmilor și a spus că este victima unei acțiuni de „poliție politică”.

„În continuare, SRI și DNA funcționează la Constanța”, a spus Constantinescu.

Iată ce spune DNA Constanța:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța. Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DNA Constanța.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, pe 13 iulie a.c., pe fostul președinte al CJC la 10 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere. Iniţial, prima instanţă, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, i-a aplicat acestuia pedeapsa de 15 ani.

Procurorii DNA au dovedit că Nicușor Constantinescu a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, printre care RAJDP.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *