Nicușor Constantinescu, condamnat la 15 ANI de ÎNCHISOARE!

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat, vineri, la 15 ani de închisoare!

Judecătorul Curţii de Apel Bucureşti s-a pronunţat în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat alături de mai mulţi şefi din CJC.

 

Printre inculpaţii acestui dosar se află Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, fost şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
În cauză mai sunt judecate şi alte persoane, printre ele aflându-se Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, şi omul de afaceri Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Este vorba de dosarul perdelelor forestiere, în care, potrivit DNA, Constantinescu a fost acuzat că, în calitate, de preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost de acord ca lucrările de împădurire a 50 de ha din comuna Independenţa să fie plătite de două ori.
Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Constantinescu Nicuşor Daniel şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei, respectiv peste 5 milioane euro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*