Spread the love

Consilierul județean liberal, George Niculescu, anunța în luna noiembrie a anului trecut că amenzile pentru neplata parcării publice sunt drastice și se impune diminuarea lor. În Constanța, din 2017, plata parcării prin SMS la 7420 se poate face prin intermediul aplicaţiei gratuite TPARK, disponibilă pentru iOS, Android și Windows, iar SMS-ul de comandă se expediază imediat după parcarea mașinii.

CITEȘTE ȘI:

Niculescu amintea atunci că amenzile pentru acest gen de contravenție, de neplată a parcării, se situează între 600 și 1.000 de lei, sume pe care le considera foarte mari. Astfel, prin colegii liberali de la organizația municipală, a fost propus un proiect de hotărâre prin care se impuneau amenzi rezonabile, precum: între 50 și 100 de lei pentru persoane fizice și între 100 și 150 de lei pentru persoanele juridice. Totodată, intervalul în care parcarea se plătește trebuie să fie între orele 7:00 și 17:00, iar în weekend să fie gratuit. Proiectul lui Niculescu zace în Primărie încă din decembrie 2018, consilierul arătându-se dezamăgit de mersul sau, mai degrabă, de non-mersul lucrurilor.

„De atunci, a trecut mai bine de o lună și jumătate, iar domnul primar nu dă niciun semn că ar vrea ca un asemenea proiect să intre în dezbaterea comisiilor interne, astfel încât, într-un final, proiectul să poată fi pe ordinea de zi. Dincolo de lupta politică, în municipiul Constanța este necesară prezența unui mod alternativ de taxare a serviciilor de parcare, un orar gratuit, precum și reducerea amenzilor pentru acest serviciu. Amânarea, de către primar, a unui astfel de proiect mă face să cred că Primăria Constanța este interesată să îsi rotunjeasca bugetul din amendarea excesiva a constănțenilor. Așteptăm ca primarul Decebal Făgădău să grăbească punerea acestui proiect pe ordinea de zi, astfel încât constănțenii să își poată achita tariful de parcare și prin metode alternative. Este bine ca primarul Constanței să înțeleagă că, prin acest proiect de hotărâre, nu face nici o favoare PNL-ului, ci îi ajută pe constănțeni!”, a spus Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *