Nicolicea vrea să pună leucoplast la gura deputaților: cei care perturbă activitatea ar putea fi suspendați între 2 și 30 de zile! Stelian Ion: „Este o încercare de intimidare, de punere a pumnului în gură“

Scandalurile din ultima perioadă dintre putere și opoziție, în special pe tema privind modificarea Codurilor Penale, au atins cote alarmante. Pentru că sunt iritați de faptul că cei de la USR „îndrăznesc să-i ia la întrebări“, președintele Comisiei pentru regulament al Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a venit cu o propunere prin care vor să le închidă gura celor care mai ridică vocea. Astfel, Comisia pentru Regulament a Camerei Deputaților a dat, marți, 10 iulie, raport favorabil pe propunerea de modificare a Regulamentului deputaților, în sensul că cei care perturbă activitățile pot fi sancționați cu suspendarea participării la lucrări între 2 și 30 de zile lucrătoare. De asemenea, a mai fost introdusă și o prevedere care le interzice deputaților să afișeze bannere sau pancarte în plenul Parlamentului, inițiativă clar îndreptată împotriva USR, formațiune politică ce s-a manifestat în acest sens în ultimii doi ani în Parlament.

În plus, președintele de ședință poate chema la ordine deputații care tulbură dezbaterile sau crează dezordine. În cazul în care abaterile vor continua, președintele de ședință retrage cuvântul și chiar poate dispune eliminarea din sală. Puterile președintelui de ședință vor putea merge până la suspendarea lucrărilor dacă aleșii perturbă activitatea. Potrivit lui Eugen Nicolicea, prevederile sunt preluate din Regulamentul Parlamentului European, iar propunerea va intra la vot în sesiunea din toamnă.

Stelian Ion: „Au preluat din Parlamentul European numai ceea ce le convine!”

Referitor la această propunere, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care a avut de-a lungul timpului mai multe schimburi de replici cu Eugen Nicolicea, a declarat pentru TOMIS NEWS că este o încercare de intimidare, de punere a pumnului în gura opoziției.

„Vor să nu mai aibă parte de nici o critică în comisii. Propunerea vine tocmai din partea lui Nicolicea, care ține ședințele Comisiei juridice în mod execrabil! Dacă cineva are un punct de vedere, altul decât al lui, începe să vină cu jigniri, cu atacuri și îți ia cuvântul. Pe viitor, insistențele mele vor fi considerate perturbare a bunului mers a ședinței… Nicolicea vrea să mă dea afară din sală și să mă suspende din activitate pentru 30 de zile. Și, pentru că nu îmi place să spun jumătăți de adevăruri, ei au găsit o chichiță, în sensul că au copiat unele propuneri din regulamentul de procedură al Parlamentului European. Adică, au luat de acolo ce le convine, însă acel regulament e mult mai riguros și e respectat astfel încât să nu se ajungă la situații de genul amintit mai sus. Adică, dacă tot copiezi anumite reguli, copiază toate capitolele, de exemplu să includă obligația președintelui de ședință de a da dreptul la cuvânt, care să asigure și opoziției de se exprima nestingherit. Se spune despre USR că face circ… Nu, USR reacționează la niște abuzuri, iar uneori am fost nevoiți să reacționăm mai zgomotos. Aveam alternativa de a sta cuminți, cu mâinile la spate și de a nu face nimic. Asta vor să facă, să ne blocheze orice activitate, neconstituțional aș spune pentru că mi se încalcă anumite drepturi. E un un instrument care va fi folosit la adresa opoziției, pentru că nu îl văd pe Nicolicea să se sancționeze pe el sau pe colegii săi de la putere“, ne-a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

SCANDAL între putere și opoziție, pe modificarea Legii medierii: conflictele duse în instanță, doar cu dovada că s-a trecut prin biroul unui mediator! Stelian Ion: „Împiedicăm cetățenii să aibă acces liber la Justiție”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *