Nicoleta Ploscaru nu se lasă de politică și anunță proiectul „Constanța, oraș regal”

Doi magistraţi de la Curtea de Apel Constanţa, respectiv preşedintele Marius Cristian Epure şi Adriana Ispas, l-au achitat definitiv pe fostul primar Radu Mazăre pentru vânzarea subevaluată a două terenuri din staţiunea Mamaia. Pe unul dintre ele se află Palatul Regal, iar pe celălalt Cazinoul. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost achitat definitiv în dosarul în care acesta era judecat şi condamnat la şase ani şi jumătate în primă instanţă pentru vânzarea subevaluată a două terenuri din centrul staţiunii Mamaia, pe care se află două monumente: Club Castel, al familiei regale şi Cazino, construcţie-emblemă inaugurată de Regele Carol al II-lea.

Având în vedere interminabila bâlbâială juridică privind Castelul Reginei Maria, Nicoleta Ploscaru, fost candidat la Primăria Constanței, anunță faptul că a solicitat o serie de clarificări ministrului Economiei, Claudiu Năsui, după cum urmează:

  1. Care este motivul pentru care SC Mamaia SA, societate cu capital de stat din portofoliul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a introdus apel împotriva sentinţei instanţei de fond privind anularea tranzacţiei de vânzare-cumpărare a activului Castelul Reginei Maria din Mamaia, activ aflat anterior vânzării în proprietatea SC Mamaia SA?
  2. Precizez că prin decizia instanţei de fond Castelul Reginei Maria ar fi revenit în proprietatea SC Mamaia SA.
  3. Există o analiză juridică sau tehnico-economică în baza căreia SC Mamaia SA a luat asemenea decizie?
  4. Decizia de introducere a apelului a fost luată în forurile de conducere ale societăţii unde sunt reprezentanţii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cum ar fi Adunarea Generală a Acţionarilor sau Consiliului de Administraţie?
  5. Conducerea SC Mamaia SA a avut mandat din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru introducerea apelului?
  6. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului intenţionează să clarifice această situaţie printr-un raport al Corpului de Control al Ministrului sau prin alte mijloace?
  7. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului intenţionează să întreprindă demersuri pentru readucerea în proprietatea SC Mamaia SA a Castelului Reginei Maria, un monument aflat pe lista Patrimoniului Naţional?

Ploscaru insistă că va face toate demersurile pentru realizarea proiectului „Constanța oraș regal”. Proiectul în cauză vizează întoarcerea în proprietatea statului a Castelului Reginei Maria din Mamaia, obiectiv din Patrimoniul Național, cu scopul reabilitării acestuia și a introducerii sale în circuitul cultural-turistic.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *