Nesimțirea are nume și prenume: Vergil Chițac. Protestul pașnic al elevilor, INTERZIS, pentru că vine premierul Cîțu

În campania electorală erau buni, pentru că loveau în fosta administrație, acum… deranjează. Este vorba de elevii constănțeni, care de mai mult timp duc o luptă acerbă cu administrația locală și centrală privind transportul sau – mai exact – respectarea legislației privind transportul școlarilor.

Luni, de la 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, are loc conferința județeană a PNL Constanța, la care vor fi prezenți și Ludovic Orban – președintele în funcție și Florin Cîțu – premier, ambii candidați pentru funcția de președinte al partidului la Congresul din 25 septembrie. La evenimentul în cauză, Asociația Elevilor din Constanța a anunțat că va organiza o acțiune pașnică de protest, în cadrul căreia doreau să îi atragă atenția premierului cu privire la transportul elevilor. Numai că… surpriză: Jandarmeria Constanța a emis aviz negativ pentru respectiva acțiune, deși AEC a înștiințat și nu a solicitat o aprobare în acest sens. Scuza invocată se referă la faptul că au depus înștiințarea prea târziu, deși liberalii constănțeni au anunțat conferința județeană abia acum trei zile, astfel că întârzierea cade pe umerii PNL Constanța.

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic. Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că „pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ”. Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța? Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură”, a transmis președintele AEC, Ariana Dudună.

Florin Cîțu beneficiază, la Constanța, de sprijinul unei singure persoane: primarul municipiului, Vergil Chițac, organizația județeană încă nu și-a exprimat susținerea pentru nici unul dintre cei doi candidați. Menționăm că majoritatea covârșitoare a liberalilor constănțeni îl susține pe Orban. Decizia finală, probabil, va fi luată în această seară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *