Nemții se REVOLTĂ din nou din cauza restricţiilor anti-covid: VIOLENȚE la Berlin

Sute de persoane ostile restricţiilor impuse în lupta împotriva covid-19 au înfruntat duminică interdicţia de a manifesta şi s-au adunat ilegal pe stăzile Berlinului, provocând ciocniri cu poliţia, relatează AFP. Poliţia a anunţat că unii manifestanţi au „hărţuit şi atacat” agenţi în cartierul Charlottenburg, în vestul capitalei germane şi au ignorat barajele din oraş.

Au încercat să spargă lanţul poliţiei. Acest lucru a condus la folosirea gazelor iritante, bastoanelor şi la violenţe fizice”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Poliţia din Berlin, care precizează că mai multe persoane au fost arestate. Manifestaţia este organizată de către mişcarea „Querdenker” („Libercugetători”), care s-a impus drept principala voce critică faţă de restricţiile sanitare impuse în Germania.

Justiţia a interzis mai multe astfel de manifestaţii prevăzute în weekend, inclusiv pe cea de duminică, la care erau aşteptate aproximativ 22.500 de persoane. Tribunalul a stabilit că nu poate autoriza organizarea acestor adunări, de teamă că participanţii ar încălca reglementările cu privire la purtarea măştii de protecţie şi distanţării sociale, în contextul în care numărul infecţiilor din Germania a început să crească.

Poliţia de la Berlin a desfăşurat peste 2.000 de agenţi în ţinută antirevoltă în întregul oraş, înaintea acestei manifestaţii fără precedent. Unii manifestanţi agitau pancarte cu mesaje care proclamau „Libertate!” şi „Nu dictaturii corona”, iar foarte puţine măşti erau vizibile în mulţime. Din mişcarea Querdenker fac parte membri ai extremei stângi, adepţi ai teoriilor complotului, critici ai vaccinării şi susţinători ai extremei drepte. La manifestaţiile Querdenker participă mii de oameni, iar uneori zeci de mii. Mai multe dintre aceste adunări au degenerat în violenţe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.