Nelu Tătaru taie „avântul german” al lui Făgădău: „Un pacient bolnav RĂMÂNE în țara lui!”

Numărul îmbolnăvirilor la nivelul județului Constanța a ajuns, vineri, la 117 pacienți infectați, dintre care 16 sunt vindecați. În contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, pacienții de la Constanța ar putea fi tratați în spitalele din Düsseldorf. Inițiativa Düsseldorf este un organism non-guvernamental coordonat de antreprenorul Udo Stern, care i-a solicitat primarului Thomas Geisel să preia și pacienți cu coronavirus din Constanța, ca urmare a demersurilor avansate de primarul Decebal Făgădău.

Primarul Constanței se bazează în acest demers pe Udo Stern, fost lucrător la Lufthansa și care deține acum o companie aviatică în Germania. Această companie poate să pună la dispoziție o aeronavă medicală și Stern a demarat deja lobby-ul la primarul din Düsseldorf.

„Nu trebuie să uităm țări precum România. Sistemul de sănătate este într-o stare dezolantă. Nu există suficiente ventilatoare sau locuri în unitățile de terapie intensivă”, motivează Udo Stern într-o scrisoare către primarul Thomas Geisel.

Airbus A310 MedEvac este o unitate de terapie intensivă de zbor, folosită deja la transportul pacienților cu coronavirus din Italia către Germania.

Primarul Făgădău a punctat faptul că de la primul caz de coronavirus confirmat în Constanța a trimis solicitări de ajutor către mai multe țări, nu doar pentru a primi sprijin material, ci și pentru a importa know-how. Între timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a organizat vineri o conferință de presă în cadrul căreia s-a arătat reticent în privința demersurilor de la Constanța.

Avem discuții cu fiecare ministru al Sănătății (din străinătate – n.r.), dar dacă ne uităm în Europa, vedem ce se întâmplă. Nu știu în ce măsură astfel de protocoale se discută. Există o regulă: un pacient bolnav rămâne în acea țară. Există o regulă în care am închis niște granițe, niște mișcări ale persoanelor care sunt îngrădite, darămite ale unor persoane infectate cu coronavirus și într-un stadiu avansat. România are nevoie de multe în aceste momente, dar toate țările din lume au aceste modele”, a spus Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS: DECES înregistrat la CONSTANȚA! La nivel național s-a ajuns la 118

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni FOARTE GRELE, vor fi CRITICE pentru sistemul de sănătate!”

Ministrul Sănătății, vești proaste pentru IPS Teodosie: De Paște, bisericile RĂMÂN ÎNCHISE!

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.183 de cazuri confirmate. La Constanța: 16 persoane, VINDECATE

Consiliul Local Constanța, rămas fără Spitalul de Boli Infecțioase. Nelu Tătaru: „TOATE spitalele din subordinea autorităților locale trec în ADMINISTRAREA Ministerului Sănătății!”

CONSTANȚA: S-a modificat procedura de înregistrare a deceselor

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.