Nelu Tătaru: „Până pe 15 mai, prefer să discutăm despre măsuri de precauție”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a aflat sâmbătă alături de premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis într-o vizită la Unitatea de suport medical COVID-19 din Târgu Mureș.

După această vizită și în același timp în care Institutul Național de Sănătate Publică a publicat în transparență decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență, Tătaru a precizat că, până pe 15 mai, roagă cetățenii să fie… precauți.

„Sunt secții expuse – UPU, ATI, secțiile de boli infecțioase. Precauțiile trebuie să existe în continuare, tocmai pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai. Până să ajungem pe 15 mai, prefer să discutăm de aceste măsuri de precauție. Suntem încă pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a numărului de cazuri constante. Rămânem totuși la 320 de cazuri noi, înseamnă că trebuie să respectăm acele precauții. Populația civilă – rog la respectarea distanțării sociale, izolarea voluntară, până la expirarea termenului de stare de urgență rămânem în acel registru”, a spus Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.