Nelu Tătaru: „NU mergeți la petreceri de Sărbători! Sper să nu fie AL TREILEA VAL!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că vom asista la o pantă descendentă a infectărilor cu COVID abia în a doua jumătate a anului viitor, când se va putea discuta despre încheierea pandemiei. Tătaru spune că, deși la nivel european se vorbește deja despre al treilea val COVID, el speră ca România să-l poată evita.

Eu sper să nu fie următorul val. Discuția la nivelul comunității europene și la nivel mondial este despre al treilea val, dar depinde doar de noi. În momentul în care ajungem și la timpul vaccinării, odată cu imunizarea întregii populații, sper să nu avem al treilea val. (…) Și transmiterea în comunitate să scadă. În a doua jumătate a anului viitor sperăm să ajungem pe acea pantă descendentă și să ne gândim că această pandemie se poate termina. (…) Se va începe vaccinarea în același timp în toate cele 10 spitale de la nivelul țării, două fiind în București – Babeș și Balș. Având în vedere și numărul de doze, cred că și „Marius Nasta” va intra în această primă vaccinare. (…) Să păstrăm aceleași precauții. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea aceleași vacanțe, nu vom avea aceleași ore de școală. La fel spun: nu vom avea același Crăciun. Nu vom avea același sfârșit de an. Precauțiile rămân aceleași. De noi depinde cum vor fi și sărbătorile și ce va fi după sărbători. (…) Familia restrânsă, cei cu care știm că am stat în această perioadă împreună. Este acel moment în care trebuie să fim între noi, la domiciliu, nemergând la acele petreceri pe care una – că nu sunt legal organizate, în al doilea rând nici nu sunt indicate întâlniri cu persoane pe care nu le-am mai văzut în această perioadă”, a spus Nelu Tătaru.

În privința serului anti-COVID, ministrul anunță în premieră că, pe 27 decembrie, vaccinarea va începe simultan în 10 spitale din România. Totodată, Tătaru precizează că restricțiile nu vor fi relaxate sau ridicate în următoarea perioadă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *