Nelu Tătaru: Masca de protecție trebuie să fie o REGULĂ pentru elevii din clasele mici

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat luni seară că masca de protecție ar trebui să devină o regulă pentru elevii din clasele mici, obieci care ar trebui introdus „poate de către cei care pregătesc acest moment”.

Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a mai precizat că scenariile despre care s-a vorbit vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii:

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a mai spus Tătaru.

Referitor la învăţământul superior, Tătaru a precizat că sunt în pregătire la minister norme care vor fi gata într-o săptămână pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti”.

Modificări în structura anului școlar, ministrul Tineretului și Sportului: Vom avea o oră în plus

Ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, la Galaţi, că elevii vor face mai multe ore de sport. Stroe a spus că unele ore de sport se vor desfăşura online din cauza epidemiei. Stroe, a anunţat marţi, la Galaţi, că începând din anul şcolar viitor, elevii vor avea o oră de sport suplimentară. Aceasta se va desfăşura în condiţiile speciale impuse de epidemia de Covid 19.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropos de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat Ionuţ Stroe.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *