Nelu Tătaru: „Luna septembrie este una de încercare, o lună DE FOC!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a comentat, luni seară, prima zi de şcoală şi a afirmat că, aşa cum anunţat anterior, luna septembrie este o lună de încercare, referindu-se inclusiv la deschiderea anului şcolar şi la alegerile care urmează. Ministrul afirmă că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor, chiar dacă până să se ajungă în clase au fost momente de aglomeraţie. Tătaru a declarat că, deși în curtea unităților de învățământ s-au respectat regulile anti-COVID la deschiderea anului școlar, nu a fost în regulă aglomerația care s-a format la sosirea și la plecarea elevilor. 

„Sper că a fost doar la început”, a spus ministrul, despre aglomerație. Întrebat ce este de făcut să nu mai fie aglomerație la porțile școlilor, Nelu Tătaru a declarat: „Cadrul didactic are menirea să explice ce trebuie să facă elevul până la şcoală, ce trebuie să facă când pleacă de la şcoalăRegulile sunt simple: mască, distanţare, dezinfectare”, a mai spus Tătaru.

Ministrul consideră că era necesar ca şcoala să înceapă atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. „Luna septembrie este o lună de încercare, o lună de foc, în măsura în care am avit mai multe măsuri de relaxare”, a mai spus ministrul.

Tătaru a mai spus că, în cea mai mare parte, normele au fost respectate în interiorul şcolilor.

Astăzi, în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Pânî la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de ănceput în caren nu eram obişnuiţi pentru unînceput de şcoală în acest mod (…) Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a spus Tătaru.

Ministrul a mai precizat că se aşteaptă la o creştere a numărui de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor. ”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 – 14 zile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.