Nelu Tătaru, la Constanța: „Aici avem un AFLUX MARE de CETĂȚENI DIN EXTERIOR, care poate să DERAIEZE lucrul bine făcut în unitățile medicale”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat duminică o vizită la Constanța. Tătaru a vizitat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Spitalul Județean, dar și zona de carantină de la Techirghiol și spitalul militar mobil de pe stadionul Portul. La Spitalul Județean, ministrul Tătaru a precizat că, în România, sunt focare în dezvoltare și că vizitează județele unde sunt depășite 100 de cazuri confirmate. În privința Constanței, ministrul a punctat faptul că situația nu trebuie scăpată de sub control, așa cum s-a întâmplat la Suceava și că afluxul mare de cetățeni din exterior ar putea să deraieze lucrul bine făcut în unitățile medicale.

„Situația este diferită față de acum 2-3 săptămâni față de cum o știam la nivel de minister, la nivel central. Astăzi am fost la Spitalul de Boli Infecțioase, am fost în zona de carantină de la Techirghiol, am venit la Spitalul Județean, am fost la spitalul militar de pe stadionul Portul, pregătirile sunt în stadii avansate. La Boli Infecțioase am vorbit cu personalul medical care mi-a relatat o activitate destul de intensă, dar rutina de zi cu zi a făcut ca patologia să le fie la îndemână și tratamentul pe care îl acceptă în acest moment este unul cu rezultate destul de bune. În tratament, pacienți cu simptomatologie medie, moderată, ușor severă. Avem un singur pacient în ATI, în stare critică, rămâne ca evoluția să fie adaptată și la contextul epidemiologic pe care îl avem în zona Constanței. La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze lucrul bine făcut în unitățile medicale. Este un potențial focar dacă nu avem grijă și mă refer la acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. (…) Trebuie să avem foarte mare grijă la izolare și la distanțarea socială și trebuie să avem mare grijă cu personalul nostru medical”, a spus Nelu Tătaru.

Vizita ministrului Sănătății la Constanța a avut loc la foarte scurt timp după ce a declarat că județele Brașov și Constanța sunt focare covid cu personal medical intens contaminat. În cadrul vizitei, Tătaru a precizat că sunt opt cadre medicale infectate cu coronavirus (trei doctori și cinci asistente), iar persoana de la ATI este un medic de familie. Tătaru a mai punctat faptul că Ministerul Sănătății a trimis 4.000 de măști FFP2 pentru siguranța medicilor și a personalului medical din Spitalul Județean Constanța.

„În acest moment, nu există nici o discuție pentru intrare în carantină a vreunui alt oraș”, a concluzionat Tătaru.

Duminică, în județul Constanța, sunt înregistrate 114 cazuri confirmate, două decese și peste 800 de persoane aflate în carantină.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *