Nelu Tătaru: „La Brașov și CONSTANȚA sunt focare COVID cu personal medical INTENS CONTAMINAT!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat sâmbătă seară faptul că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat. Nelu Tătaru a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că, de săptămâna viitoare, se va ocupa personal de cele două situații.

„Era un moment în care trebuia să limităm circulația persoanelor în Țăndărei, astfel ca persoanele să nu iasă și să răspândească virusul în restul județului, iar în interior să nu intre nimeni, pentru a nu amplifica acea transmitere locală. Există și alte focare, Deva, Aradul, avem zone unde avem un personal medical intens infectat, ne gândim ne gândim la Brașov ne gândim și la Constanța, sunt focare pe care le avem în atenție și pe care săptămâna viitoare le voi vizita”, a declarat Nelu Tătaru.

După declarația inițială, ministrul Sănătății a avut o altă intervenție televizată, în cadrul căreia a precizat faptul că „cele două orașe din România, respectiv Brașov și Constanța, ar putea deveni, în foarte scurt timp, focare de coronavirus”.

„Da, sunt, având în vedere și afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar (Constanța – n.r.)”, a mai spus Tătaru.

Vestea este surprinzătoare pentru Constanța, unde nu au existat semne de astfel de probleme, comparativ cu Suceava, de exemplu. Pentru Constanța s-a tot raportat un singur caz în ultima perioadă, primul de altfel din județ, numărul 39 la nivel național, între timp vindecat.

CITEȘTE ȘI:

PANICĂ în Ministerul Sănătății: șeful Corpului de Control are coronavirus. Depistat la CONSTANȚA!

Consiliul Local Constanța, rămas fără Spitalul de Boli Infecțioase. Nelu Tătaru: „TOATE spitalele din subordinea autorităților locale trec în ADMINISTRAREA Ministerului Sănătății!”

Cadre medicale INFECTATE cu coronavirus: 357, la nivel național. La Constanța: 1 CAZ!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.