Spread the love

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă se observă o creştere a numărului de cazuri grave în rândul tinerilor şi o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu noul coronavirus. El a afirmat că în acest moment ne aflăm în „a doua cocoaşă a primului val pandemic” şi că se încearcă o stabilizare a cazurilor „având acel platou în fierăstrău”.

Suntem în cea de-a doua fază sau a doua cocoaşă a primului val pandemic. După cum aţi putut vedea, în ultima săptămână, se încearcă o stabilizare a numărului de cazuri având acel platou în fierăstrău. Nu ţine doar de noi ca şi sistem medical, iar această pandemie nu se tranşează în spital. Această pandemie se tranşează în prespital. Respectarea unor reguli va duce la scăderea transmiterii în comunitate şi la scăderea numărului de cazuri. În ultima perioadă, avem o scădere a mediei de vârstă a cazurilor infectate, după cum avem şi o creştere a a numărului de cazuri grave la persoane relativ tinere”, a spus Tătaru.

Ministrul a mai afirmat că în România sunt funcţionale 1.034 de paturi de terapie intensivă complet echipate pentru patologia COVID-19, faţă de 840 câte erau în urmă cu 3 săptămâni.

Au dotarea completă pentru patologie COVID, tot ce înseamnă ventilatoare, tot ce înseamnă monitoare, tot ce înseamnă injectomate. Acum trei săptămâni aveam 840 de paturi. Prin operaţionalizare la tot ce înseamnă spitalele care au revenit – Ilfov, Witing, Elias, precum şi celelalte spitale din ţară – am ajuns la 1.034 de paturi. Ieri, în evaluarea pe care am făcut-o, şi în judeţul Bihor, de exemplu, Spitalul Municipal, Spitalul Judeţean, îşi puteau mări capacitatea de paturi de terapie intensivă de la 18 la 35, ambele spitale”, a mai spus Tătaru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *