Nelu Tătaru anunță AL 4-LEA VAL al pandemiei și și-ar dori să revină la Ministerul Sănătății: „Am văzut că spitalele nu mai rezistă”

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că şi-ar dori să fie din nou ministru al Sănătăţii, dacă PNL ar coordona ministerul. De altfel, acesta a fost avansat de liderul deputaților PNL, Florin Roman, chiar astăzi, în contextul demiterii ministrului Vlad Voiculescu.

În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Tătaru.

El a mai explicat că spitalele românești se confruntă cu o situație atât de gravă pentru că în ultimii 30 de ani nu s-a investit aproape deloc în acest domeniu.

Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la 5 spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a vorbit marți seară despre motivul care ar putea declanșa al patrulea val al pandemiei de COVID-19: mobilitatea crescută a cetățenilor. Totodată, medicul a explicat că în acest moment suntem în vârful valului trei.

În acest moment este o concurență între vaccinare și boală. Sfatul meu pentru ca oamenii să se vaccineze ar fi ca dacă vrem să ajungem la o viață cvasi-normală, trebuie să ne vaccinăm. Lumea trebuie să se vaccineze. Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm. Mobilitatea e cel mai important indice care dă transmiterea comunitară. Spre exemplu, nu școală propriu zisă e cea problematică, ci modul în care ajunge elevul la școală, alături de bunici, părinți, etc…”, a spus fostul ministru al Sănătății.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.