Negoi (USR Constanța): „Iohannis trebuie să RESPECTE decizia CCR și să propună ALT PREMIER!”

Curtea Constituțională a României s-a întrunit luni pentru a se pronunţa cu privire la sesizarea PSD vizând existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Preşedinte şi Parlament, ca urmare a nominalizării lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară, deşi a fost demis prin moţiune de cenzură.

Decizia CCR a fost favorabilă PSD. Curtea a stabilit că desemnarea lui Ludovic Orban a fost neconstituțională. Hotărârea a fost luată cu majoritate, de 7 la 2. În aceste condiţii, președintele Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier. Astfel, Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit degeaba la ora 16:00 pentru votul de învestire a cabinetului Orban 2. Ședința din Parlament a avut loc, însă au fost doar 188 de parlamentari prezenți, iar cvorumul nu a fost întrunit, prin urmare lucrările au fost închise.

CITEȘTE ȘI:

Incertitudinea politică intră, odată cu decizia CCR, într-o nouă etapă confuză. USR-iștii, de exemplu, consideră că alegerile anticipate par… tot mai departe. Președintele USR Constanța, Remus Negoi, ne-a precizat faptul că președintele Klaus Iohannis trebuie să vină cu o altă propunere de premier, care va fi una de sacrificiu și supusă procedurii de demitere:

Era oarecum de așteptat, ținând cont de configurația CCR, dar nu comentăm ce se decide acolo ținând cont de separația puterilor în stat. Așteptându-ne cumva la decizia aceasta, ne punem în gardă pentru ce se va întâmpla în viitor cu privire la calculele pentru alegerile anticipate. Singura variantă este ca președintele Iohannis să respecte decizia CCR și să lanseze o altă variantă pentru premier, care va prelungi mai mult decât ar fi trebuit termenul anticipatelor, scenariu care pare din ce în ce mai departe… Orice candidat ar propune președintele el va trece prin circuitul furcilor caudine în Parlament și la fel de sigur este că orice persoană va fi propusă va fi una de sacrificiu. Și noi și PNL ne dorim alegeri anticipate, așa că persoana aceea va fi supusă procedurii de demitere…”, a spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *