Negoi (USR Constanța) a LUAT FOC pe Cârjaliu de la Agigea: „Dacă l-aș da în judecată, aș CÂȘTIGA FLUIERÂND!”

PSD-iștii constănțeni au avut vineri conferință de presă, la sediul organizației județene. Tema principală a fost legată de alocarea total disproporționată a premierului demis Florin Cîțu a tuturor banilor din Fondul de Rezervă al țării pentru primării. La evenimentul de vineri a fost prezent și primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cârjaliu, vizat de un referendum de demitere din partea celor de la USR.

În discursul său, Cârjaliu a precizat că un senator al României s-a ridicat în sală și l-a amenințat pe secretarul comunei că îl bagă la pușcărie și că, de atunci, în Agigea s-au schimbat șase secretari, toți vizați de amenințările USR. Nu este greu de dat seama: USR Constanța are un singur senator, pe Remus Negoi, care este stupefiat de declarațiile primarului vizat de demitere:

E o declarație incredibilă! La orice acțiune pe care o am în instanță – dacă îmi pun mintea cu dumnealui – aș câștiga fluierând! De fel nu fac chestiunii de genul acesta. E ca la radio Erevan, am fost la finalul ședinței și doar am întrebat ce se întâmplă – deci la finalul ședinței! Nu aveam cum să fac astfel de afirmații, pentru că erau peste 20 de persoane care pot confirma că nu am făcut lucrul acesta. Nu știu cine îl crede… tot ce a spus de-a lungul timpului sunt minciuni”, a spus senatorul Negoi, pentru TOMIS NEWS.

La aceeași conferință de presă, primarul Cârjaliu a anunțat că deține peste 2.300 de semnături pe care el și echipa sa le-au strâns, pentru dizolvarea consiliului local, ca o contrapondere la inițiativa USR. Senatorul Negoi nu crede că semnăturile în cauză sunt valabile, mai ales că aceste semnături se strâng greu, echipele lui Cârjaliu nu au fost văzute în teren și… marea întrebare: de ce nu le-a depus la Instituția Prefectului Constanța?

Aici am două observații – dacă aș fi fost în locul lui, le-aș fi depus la prefectură, așa cum am făcut noi! Apoi, conferință de presă. Sunt curios dacă poate să le depună… El trebuie să adună un număr minim și din Agigea și din Lazu, iar din Lazu nu poate să le aibă din cauza unei chestiuni tehnice… Să presupunem că le are, dar să ne arate că le depune! La fel, sunt curios ce s-ar întâmpla dacă s-ar ajunge la un referendum comun pe același buletin de vot… Sunt foarte sceptic că are semnăturile, nu a fost văzut niciodată văzut în stradă, nici el, nici oamenii lui… Știm foarte bine cât de greu se obțin semnăturile pe bune… și cât durează… Foarte curios este că domnul primar Cârjaliu a luat doar 240 de voturi la alegeri în 2020 în Lazu. De la 240 la 460 semnaturi (minim necesar pentru a atinge pragul de 25% ca să fie valabile listele de semnături) este distanță mare”, a mai spus Remus Negoi, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *