Negocierile PNL-PSD au EȘUAT din nou! Liberalii nu cedează „nici un milimetru”

Negocierile PNL-PSD, de la Vila Lac, au eșuat din nou. Liderii celor două partide s-au întâlnit marți seara, pentru prima dată după armistițiul propus de Nicolae Ciucă, dar anunțat public de Florin Cîțu. Potrivit unor surse politice, cele două părți nu au ajuns la niciun acord. La discuții au participat, din partea PNL, Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și prim-vicepreședinții partidului. Din partea PSD au participat Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

Social-democrații au susținut în continuare preluarea în programul de guvernare a celor 10 puncte din propunerile PSD. Pretențiile PSD s-au lovit de refuzul categoric al lui Florin Cîțu, care dorește o predare fără condiții și refuză orice solicitare a social-democraților, potrivit surselor politice. Social-democrații au solicitat inițial 9 dintre cele 18 ministere, relatează surse politice pentru stiripesurse.ro. Florin Cîțu a refuzat pretențiile PSD, astfel că social-democrații au făcut un pas în spate și au cerut un guvern cu 7 ministere la PSD, 7 ministere la PNL și 4 ministere la UDMR. Liderul PNL a refuzat însă și această variantă, astfel că negocierile s-au încheiat și este puțin probabil să fie realuate. PSD ar fi dorit să propună în guvern specialiști pe fiecare portofoliu, persoane recunoscute în domeniile lor, nu membri de partid. Printre portofoliile vizare s-ar fi aflat Justiția, Finanțele (ministere avizatoare), Sănătatea, Justiția și o funcție de vicepremier.

După eșecul negocierilor PNL-PSD, premierul propus și liderii PNL mai au varianta refacerii coaliției cu USR. Formațiunea condusă de Dacian Cioloș dorește însă să intre la guvernare, nu să susțină un guvern minoritar, fie el și unul pe termen scurt.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Negocierile PNL-PSD au EȘUAT din nou! Liberalii nu cedează „nici un milimetru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *