Negocierile au EȘUAT! Polițiștii și rezerviștii ies din nou ÎN STRADĂ, pentru aplicarea Legii salarizării

Mii de polițiști se pregătesc să iasă în stradă, după ce negocierile cu liderii din coaliția de guvernare au eșuat! Angajații MAI cer aplicarea legii salarizării și alocarea drepturilor care li se cuvin.

„Poimâine o să avem un protest în fața Guvernului cu marș spre Parlament. Estimăm că participă 5 mii de polițiști urmând ca după protestul de amploare să inițiem iar negocieri cu ministrul de resort, cu ministrul de Finanțe”, a spus Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare.

Noi solicităm să se aplice integral legea salarizării unitare, adică să ne dea și acele tranșe care au rămas a fi date și să aplice nediscriminatoriu… pensiile mlitare de stat. Cert este că nu vom renunța la activitățile de protest și la alte forme de acțiuni până Guvernul nu va aplica legea votată de acest Parlament. Am constatat că mingea se pasează dintr-un teren în altul. Am mers la ministrul Justiției, la Interne… ni s-a spus că avem voință dar cumva rezolvarea problemei e la președinții coaliției. Azi am venit la ei, dar ne trimit la ministerul de resort. Suntem plimbați între ministere și șefii de coaliție…”, au mai spus sindicaliștii.

Președinții celor 15 organizații sindicale din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști reprezintă împreună aproximativ 150.000 de membri. Aceștia reproșează Guvernului:

Neaplicarea integrală, începând cu 1 ianuarie, a legii salarizării

Diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor

Neaplicarea sporului de neuropsihic de 20% tuturor beneficiarilor

Neactualizarea normei lunare de hrană în raport cu indicii prețurilor de consum

Neactualizarea calculului indemnizatiei lunare de chirie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *