Negocieri SCANDALOASE între statul român și Vatican! (2) SRI în control la MAE și Secretariatul pentru Culte. „Gașca” din MAE subminează interesele naționale: documente BOMBĂ!

Faptul că statul român nu reușește de mai mulți ani să negocieze pe plan extern de pe poziții onorabile nu mai are nevoie de nici o prezentare, România parafând, de cele mai multe ori, tratate sau angajamente nefavorabile, în detrimentul economic, politic sau strategic.

În prima parte am dezvăluit modalitatea scandaloasă de negociere între statul român și Vatican privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii. Între timp, cei doi reprezentanți ai statului, aflați în slujba intereselor Vaticanului pe acest subiect, Andreea Păstârnac și Ioan Ștefan Groza, au reușit performanța să se substituie Ministerului Afacerilor Externe și să informeze Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta că… România acceptă condițiile impuse de Vatican, inițiativa neavând avizele ministerelor Justiției și de Externe!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Negocieri SCANDALOASE între statul român și Vatican! Sfântul Scaun vrea recunoașteri exprese pentru diplomele de studii, Guvernul CEDEAZĂ în fața AMENINȚĂRILOR!

Ministerul de Externe, o glumă proastă în relațiile internaționale

Amintim că diplomele instituțiilor de învățământ superior românești nu sunt recunoscute la Vatican. Astfel, din 2014 au început demersurile de recunoaștere reciprocă. Numai că Vaticanul nu a dorit niciodată să acționeze pe principiul reciprocității și a impus condiții. Propunerea vaticaneză a fost întâmpinată cu respingeri la Ministerul Afacerilor Externe și la Secretariatul de Stat pentru Culte. Practic, României i se cere să recunoască diplomele de studii de la Vatican, dar Vaticanul recunoaște doar diplomele din universitățile românești pe care… le dorește. Partea română a avansat de-a lungul ultimilor patru ani părții vaticaneze, prin MAE, mai multe propuneri de negocieri, fiind și un memorandum aprobat în ședință de Guvern. Numai că partea vaticaneză nu a transmis nici o poziție cu privire la textele înaintate de partea română.

Apelând la practica lobby-ului, nunțiul papal și-a găsit și colaboratorii. Este vorba de două persoane: Andreea Păstârnac și Ioan Groza. Activitățile celor doi, în interesul Vaticanului, au adus la exasperare aparatul guvernamental și, zilele trecute, au comis-o din nou:

Vineri, 4 mai, secretarul de stat la Ministerul Educației, Ioan Ștefan Groza, a informat MAE printr-un e-mail că a fost introdusă în documentul ce trebuia trimis Ambasadei României la Vatican solicitarea expresă a Sfântului Scaun. Mulțumită amatorismului personalului din MAE, TOMIS NEWS a intrat în posesia informării, pe care o prezentăm în EXCLUSIVITATE:

mail Groza MAE

Interesant este faptul că programul de lucru al instituțiilor de stat este în zilele de vineri până la 14:00, însă mail-ul a fost trimis la 17:56… Astfel, practic, Groza solicită ca MAE să accepte solicitările Vaticanului, așa cum reiese din propunerile făcute:

acord

În paralel, documentul care stipula propunerile de negociere ale statului român, cel cu avizele de la MAE și Ministerul Justiției, a fost blocat de consilierul de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, Andreea Păstârnac. Aceeași Păstârnac a facilitat transmiterea documentului lui Groza către Ambasada de la Vatican, fără avizul Guvernului!

Practic, nu a fost transmis documentul asumat de statul român, ci documentul lui Păstârnac și Groza, așa cum confirmă și ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta, Excelența Sa prof. univ. dr. Liviu-Petru Zapîrțan. TOMIS NEWS își exprimă din nou gratitudinea pentru amatorismul personalului MAE, care a făcut posibilă și această informare intrată în posesia noastră și pe care o publicăm în exclusivitate:

Ambasada Vatican Zapirtan

Ambasadorul României la Vatican confirmă astfel că a transmis Sfântului Scaun mail-ul cu propunerile pe care le-a primit de la Direcția Diplomație Publică, Culturală și Științifică a MAE, practic mail-ul trimis de Groza șefului de cabinet al ministrului Teodor Meleșcanu, Dragoș Hotea!

Trădare de țară? SRI s-a trezit din somn. MAE a încropit o comisie disciplinară de tot râsul

Ca urmare a expunerii publice a situației din MAE, Serviciul Român de Informații și-a trimis joi, 10 mai, reprezentanți ai Direcției A (apărarea Constituției – n.r.) în control la susnumitul minister și la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Informația ne-a fost parvenită din partea surselor guvernamentale, exasperate de grozăviile din MAE:

„SRI a trimis Direcția A ca să vadă dacă ce apare în public este adevărat, întrucât ar fi vorba cel puțin de un document neavizat de stat. Nici ei habar nu aveau, de fapt se fac că nu știu, pentru că au fost și sesizați și nu numai ei, ci și DNA și DIICOT, instituții care încă dau din umeri. Putem să ne gândim că ar putea fi cel mai mare caz de trădare de țară din ultimele trei decenii”.

De partea cealaltă, SRI nu dorește să discute despre subiect, purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea, se ambiționează de mai mult timp să nu își îndeplinească atribuțiile din fișa postului și să relaționeze doar cu presa care îi convine.

În altă ordine de idei, la MAE s-a dispus întocmirea unei comisii disciplinare neoficiale, practic o sabie cu două tăișuri, cu următorul scop: dacă apar în public neregulile din negocierile cu Vaticanul, au acoperirea cu existența acestei comisii; dacă nu, nefiind oficială, treaba merge nestingherită mai departe.

Potrivit Noului Cod Penal, art. 394, alin. c, alin. d, fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Potrivit art. 402, atentatul săvârșit contra unei colectivități în scopul îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi. De asemenea, potrivit art. 404, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, iar potrivit art. 406 distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau înscris în care sunt stabilite drepturi ale statului român în raport cu o putere străină, dacă prin aceasta sunt puse în pericol sau vătămate interesele de stat, se pedepsește cu închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern, că va pleca la Vatican, acolo unde va avea o întâlnire cu Papa Francisc. Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale. De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo. De asemenea, programul vizitei include o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *