Negocieri PSD-PNL. Cîțu: „Putem să ajungem la o creștere a pensiilor de 11%…”

Liderii PNL și PSD s-au reunit sâmbătă în ședințe la sediile de partid înainte de reluarea negocierilor privind programul de guvernare construit de cele două formațiuni politice. După finalizarea programului, PNL, PSD și UDMR trebuie să își împartă ministerele și să stabilească premierul.

Florin Cîțu: „În acest moment discutăm despre programul de guvernare. N-am ajuns la problema premierului nici la cele ale ministerelor. Le luăm pe rând”.

Acesta a spus că discuțiile se concentrează acum pe capitolele din programul de guvernare „unde nu am găsit o soluție cu partenerii”.

Liderul PNL spune că este vorba de Finanțe, Muncă, Justiție, Economie, „puțin” din Sănătate.

Vom discuta (despre SIIJ – n.red.). Este parte din MCV. Trebuie să eliminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spațiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să țină România în afara Spațiului Schengen”, a mai afirmat Cîțu, la intrarea în sediul PNL.

Legat de creșterea pensiilor cu 11%, dorită de PSD, președintele PNL a spus că „dacă se face pe o formulă, putem să ajungem la 11%”.

În cadrul întâlnirilor ar trebui să se discute și modalitatea în care va fi propus viitorul premier. Florin Cîțu spunea în urmă cu două zile că partidele ar trebui să se înțeleagă asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis. Cîțu susține de asemenea și varianta premierilor prin rotație. Cine ia însă premierul ar putea avea mai puține ministere, susțin surse liberale. La sediul PNL s-au reunit și Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu, precum și alți lideri.

Pe de cealaltă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, înainte de intrarea în sediul PSD, că discută în partid „ce divergențe sunt”.

Echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR care lucrează la programul de guvernare au reușit să închidă câteva capitole – Fonduri Europene, Externe, Apărare, Interne. Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că sunt domenii unde negocierile pentru programul de guvernare continuă și că sunt necesare discuții politice. Ciolacu s-a referit și la domeniul Justiției, și a precizat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție trebuie păstrată.

Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a declarat președintele PSD.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Negocieri PSD-PNL. Cîțu: „Putem să ajungem la o creștere a pensiilor de 11%…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *