Negocieri PNL – ALDE și PRO România pentru MOȚIUNEA DE CENZURĂ! Huțucă: „Ambele partide vor semna, dar mai trebuie încă un rând de discuții”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat conducerii partidului cum au decurs negocierile cu ALDE și Pro România pentru răsturnarea Guvernului, dar și cum se poziționează celelalte partide. Din discuții a reieșit faptul că „există disponibilitate din partea ALDE de a susține moțiunea de cenzură”, însă liberal-democrații nu vor alegeri anticipate, spre deosebire de PNL.

CITEȘTE ȘI:

În ceea ce privește PRO România, oamenii lui Victor Ponta „sunt dispuși să susțină moțiunea de cenzură dacă Viorica Dăncilă nu vine cu remanierea în Parlament și dacă nu acceptă condițiile (de remaniere și privind candidatul la prezidențiale – n.r.)”. De altfel, delegația condusă de Ponta le-a spus liberalilor că, dacă nu se vor îndeplini condițiile puse, atunci PRO România va vota moțiunea PNL.

CITEȘTE ȘI:

Liberalii continuă negocierile în Parlament pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care iau în calcul să o depună peste două săptămâni și pentru care vor vota cu siguranță cei de la USR, PMP și UDMR. Despre abordările ALDE și PRO România ne-a spus mai multe președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

În acest moment, PNL a închis discuțiile cu USR și PMP, de asemenea le-am continuat cu UDMR. În privința ALDE și PRO România mai urmează un set de discuții astfel încât subiectul încă rămâne deschis. Este foarte probabil ca dânșii să semneze moțiunea de cenzură. Dar, această moțiune de cenzură nu ține neapărat de impunere a unor condiții, ci mai degrabă de alinere a unor teme legate de guvernare. Eu simt din discuțiile avute în cadrul BEx că există șanse foarte mari ca PRO România să semneze această moțiune și mai mult ca sigur și ALDE se va alătura demersului. Dar, negocierile nu sunt simple, este un demers care nu necesită un singur rând de întâlniri, ci încă un set de discuții”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.