Negocieri PE BANI pentru moțiunea de cenzură. PSD-iștilor li se promit și funcții pentru rude

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus liderilor județeni ai partidului, în ședința Consiliului Politic Național al PSD (fostul CEX) care se desfășoară la ora transmiterii acestei știri, că parlamentarii social-democrați „sunt asaltați de PNL cu bani și funcții pentru rude” ca să nu voteze la moțiunea de cenzură.

„Parlamentarii noștri ne-au sunat și ne-au spus că sunt asaltați de la PNL cu bani și funcții pentru rude, că li se promite orice doar să nu voteze moțiunea. Practic, este un asediu total pe fiecare parlamentar. PNL e disperat să rămână la putere și au pornit vânătoarea. Nu au scrupule. Nu au nici o limită. Promit orice numai să rămână pe scaune. Vom rezista acestui asalt și am încredere că luni acest guvern incompetent va fi demis”, a spus Marcel Ciolacu, în ședința liderilor PSD.

Liderii județeni PSD și conducerea centrală discută despre moțiunea de cenzură. Moțiunea o să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00. Discuțiile de astăzi se axează pe voturile de care dispune PSD pentru moțiunea de cenzură, strategia pe care o vor folosi social-democrații în următoarele zile, până la vot, și pe stadiul negocierilor cu celelalte partide.

De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban a poreclit miercuri moțiunea de cenzură ca fiind „poțiunea de cianură” cu PSD vrea să „otrăvească” România și a spus că rezultatul negocierilor pe care le poartă liberalii cu parlamentarii PSD le va anunța cu scurt timp înainte de vot.

„Negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea acum sa dau lista parlamentarilor PSD cu care am negociat, ca sa stie PSD-ul cu cine am negociat. O sa vedeti rezultatul. O sa comunic o previziune inainte de vot asa cum am mai facut. Eu nu i-as spune motiune de cenzură, i-as spune potiunea de cianura cu care PSD vrea sa otraveasca Romania dupa ce 3 ani de zile au avut deplina putere si si-au batut joc de Romania. Este un act de iresponsabilitate politica sa depui o motiune de cenzura in acest context. PSD nu mai are ce sa caute la guvernare. Sa lasi tara fara Guvern in conditiile in care trebuie sa luptam impotriva coronavirusului, trebuie lansat programul de revenire economica, trebuie sa absorbom 30 de miliarde fodnuri UE, tredbuie pregatita inceperea scolii si asa mai departe, este un act de iresponsabilitate”, a declarat Ludovic Orban.

Printre parlamentarii PNL au început să se pună, joi, pariuri legate de prezența parlamentarilor PSD la moțiunea de cenzură. Câțiva deputați au început să joace o „leapșa” online și un mesaj haios transmis între parlamentari PNL:  „Câți parlamentari PSD vor avea simptome de răceală în ziua moțiunii? :)”

Glumele dintre liberali se referă la negocierile pe care le duc cu parlamentari PSD în vederea moțiunii de cenzură. Liberalii încearcă să-i convingă pe parlamentarii PSD să nu vină la vot. Trei parlamentari PSD au demisionat din partid imediat după anunțul moțiunii de cenzură, aceștia fiind senatorul Daniel Breaz și deputatele Emilia Meiroșu și Luminița Jivan. Emilia Meiroșu s-a înscris ulterior în PNL.

PSD, ALDE, PRO România și PPU-sl votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului. USR nu susține moțiunea de cenzură.

Dacă 233 de parlamentari votează „pentru” la moțiunea de cenzură, Guvernul este demis.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *