Negocieri BLOCATE la împărțirea prefecturilor: Județul Constanța, discutat de coaliția de guvernare

După eșecul negocierilor din ultimele săptămâni, liderii coaliției de guvernare s-au reîntâlnit marți seara la Vila Lac 1, unde au discutat despre bugetul pe 2021, precum și despre împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect. Politicienii de la ședință au dezvăluit pentru TOMIS NEWS că partidele nu reușesc nici acum să se înțeleagă în privința celor mai bogate județe din țară. Concret, PNL și UDMR își doresc prefectura Bihor, în vreme ce USR-PLUS și liberalii își dispută județe ca Iași, Cluj, București și Constanța.

Sunt județe pe care ba le vrem noi și UDMR, ba le vor cei de la USR și noi. De exemplu, Cluj,  Constanța, Bihor, București sau Iași. Nu cred că vom ajunge la o înțelegere prea curând, însă e posibil totuși să le repartizăm prin tragere. Adică PNL alege primul un județ important, apoi USR PLUS, apoi UDMR”, au declarat surse liberale pentru TOMIS NEWS.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că PNL va avea 23 de prefecţi, USR PLUS – 14 prefecţi iar UDMR – 5 prefecţi. În ceea ce privește negocierile din interiorul partidului referitoare la funcțiile de secretari de stat și șefi de agenții guvernamentale, Orban a spus că propunerile filialelor sunt analizate de către o comisie internă.

„PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. Nu e blocaj. Trebuie adoptat statutul prefectului. Ştiţi foarte bine decizia la nivelul coaliţiei ca prefectul să fie cu adevărat reprezentant al Guvernului, adică statutul prefectului să fie de funcţie de demnitate publică. Am început discuţiile. Într-o săptămână, două cred că vom finaliza şi negocierile legate de prefecţi şi subprefecţi, astfel încât să fie aşezarea la guvernare finalizată. Organizaţiile au trimis candidaţii pe diferitele poziţii. Există o comisie de evaluare a candidaturilor, (…) iar imediat ce finalizăm evaluarea candidaturilor, probabil în cursul acestei săptămâni, vom convoca Biroul Politic Naţional”, a explicat liderul PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *