Navalnîi SE ÎNTOARCE în Rusia. „În Germania am ajuns dintr-un singur motiv: pentru că au încercat să mă omoare”

Dizidentul rus Alexei Navalnîi a anunțat pe rețelele sociale că duminică se întoarcă în Rusia. El spune că s-a însănătoșit și că nu-l sperie că autoritățile ruse îi pregătesc noi acuzații, la ordinul lui Vladimir Putin:

Vin acasă. Când am ieșit din spital, făceam un exercițiu. Era cel mai greu lucru pentru mine. Trebuie să stai în picioare, te întinzi pe podea, apoi te ridici la loc. Era foarte, foarte greu. Reușeam de cel mult trei ori, după care trebuia să mă odihnesc.  Azi-dimineață am făcut câteva flotări, genuflexiuni și câteva sărituri combinate cu flotări (al naibii de greu). Atunci mi-am dat seama că momentul pe care îl așteptam a sosit – cred că sunt refăcut aproape complet și pot să mă întorc, în sfârșit, acasă. Pentru mine nu s-a pus niciodată problema dacă să mă întorc sau nu. Pentru că nu am plecat. În Germania am ajuns dintr-un singur motiv: pentru că au încercat să mă omoare”, a transmis Navalnîi.

Dizidentul spune că nu se teme de Vladimir Putin și anunță că și-a cumpărat deja bilete de avion pentru duminică:

Am supraviețuit. Acum Putin, care a ordonat asasinarea mea, le spune slugilor sale să facă orice pentru a mă împiedica să mă întorc. Iar slugile face ceea ce fac de obicei: inventează dosare penale împotriva mea. Dar nu mă interesează asta. Rusia e țara mea, Moscova este orașul meu, mi-e dor de ele. Așa că, de dimineață, am intrat pe site-ul companiei Victoria (Pobeda – n.r.) și am cumpărat bilete. Duminică, 17 ianuarie, mă întorc acasă cu avionul Victoriei. Haideți să ne întâlnim”, a mai scris dizidentul rus.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.