NATO și Republica Moldova și-au consolidat parteneriatul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întâlnit cu prim-ministrul moldovean la Cartierul General al NATO, Pavel Filip, marți, 29 noiembrie, pentru a purta discuții cu privire la modul de consolidare a parteneriatului între Alianță și Chișinău, se arată într-o informare a Alianței Nord-Atlantice. Cei doi lideri au semnat un acord an pentru a deschide calea pentru înființarea Biroului de Legătură al NATO de la Chișinău. La finalul discuțiilor, cei doi au organizat o conferință de presă comună.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Republicii Moldova merge în vizită la secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

„Republica Moldova este un partener apropiat al NATO și aliat al NATO în ultimii ani, iar NATO continuă să sprijine independența, integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova. Și aș dori să vă mulțumesc personal pentru contribuția Republicii Moldova în cadrul operațiunilor NATO, misiunea de menținere a păcii a NATO în Kosovo. Acest lucru promovează pacea și stabilitatea în Europa. Este important pentru NATO și este important pentru Republica Moldova. Deci, suntem foarte recunoscători pentru contribuția dumneavoastră la prezența NATO și KFOR în Kosovo. Am avut discuții excelente cu privire la modul de a consolida parteneriatul nostru, cum să îl întărim și mai mult. În ultimii ani, ne-am intensificat dialogul și cooperarea practică cu Republica Moldova. Aliații NATO oferă sprijin pentru apărare și reforme, care contribuie la consolidarea forțelor armate. Suntem de asemenea pentru furnizarea de sprijin practic în domeniul apărării cibernetice. Astăzi, am făcut un pas important înainte. Tocmai am semnat un acord care deschide calea pentru înființarea Biroului de Legătură al NATO de la Chișinău”, a spus Jens Stoltenberg.

„Va spori cooperarea cu NATO în următorii ani și avem nevoie de o bună comunicare în acest sens. Știți foarte bine că sondajele au fost efectuate în Republica Moldova, modul în care NATO este popular în rândul populației Republicii Moldova și din acest punct de vedere avem nevoie de o foarte bună comunicare în Chișinău. Acest birou de legătură nu se face împotriva ceva, dar se face pentru ceva, pentru o bună comunicare, pentru a vorbi despre lucruri benefice pe care Republica Moldova le va avea după ce acest birou de legătură va fi creat în Chișinău, iar un alt lucru foarte important este să nu uităm că sunt în secolul 21 și armata națională a Republicii Moldova, cu toate că nu este prea mare, trebuie să devină o armată modernă, astfel încât să corespundă timpului modern”, a spus Pavel Filip.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*