Naționalismul românesc batjocorit la nivel european. Laurențiu Rebega, europarlamentarul urmărit penal de DNA, vrea „renașterea naționalismului”

După alegerile locale din 5 iunie, europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al  Grupului Europa Națiunilor și a Libertății, anunța că face un „apel pentru nationalism”. Naționalismul românesc se îndreaptă vertiginos spre patetism. După trecerea în neființă a lui Corneliu Vadim Tudor, s-a dat startul la lupta pentru legitimitatea elitei naționaliste. Toți cei care se revendică de la politica nationalistă s-au făcut de râs la alegerile locale, atât PRU, cât și PND defilând astăzi cu cifre rușinoase.

„Sondajele, anterioare campaniei electorale, au arătat că românii au o predispoziție reală, demonstrată statistic, pentru valorile naționale și că resping, din ce în ce mai ferm, partidele și personajele politice care s-au instalat la putere în ultimii 20 de ani. Pe acest fond ar fi fost absolut normal ca opțiunea unui segment important al electoratului să se îndrepte către naționalism, dar nu a fost așa. Și asta e cel puțin ciudat… E drept că partidele naționaliste au fost dezbinate și apoi risipite în lupte cu mize mici. Cu toate acestea, împreună, ar fi trebuit să adune minim 15% din sufragiile electoratului. Blocarea partidelor patriotice a fost deliberată! A fost, pe de o parte opera partidelor mari ale„sistemului”, care au făcut, ca și în alte dăți, promisiuni naționalist-demagogice, iar pe de altă parte, pe fondul tragediei de la Colectiv, a fost opera unui mainstream, creat artificial pe new media, prin care revolta anti-sistem a fost drenată către USB. Acest USB, o formațiune artificial creată tocmai pentru a compromite mișcările naționaliste, a monopolizat nemulțumirile anti-sistem și a venit în fața națiunii cu un program prin care, de fapt, se privatizează politica României”, a precizat, pe 9 iunie, europarlamentarul Laurențiu Rebega.

Acesta susține că România, ca stat suveran, „a mai făcut un pas către prăpastie” și cheamă „toate forțele politice, patriotice și naționaliste, la încheierea unui PACT PENTRU DEMNITATEA NAȚIONALĂ!”

La scurt timp după acest apel, au curs comunicatele privind migrația celor care au pus umărul la fondarea Partidului România Unită către „Forța Națională” al lui Rebega. Denumirea formațiunii europarlamentarului nu este întâmplătoare, ci inspirată din „Frontul Național” al lui Marine le Pen, politicianul francez cunoscut pentru afilierea la extrema dreaptă, însă remarcat și cu un puternic discurs pro rusesc.

Rebega (1)

De altfel, euroscepticii europeni s-au întrunit vineri, la Viena, unde le Pen a anunțat că „Uniunea Europeană creează confuzie, dezordine și conflict”, iar tematicile europene au cauzat „haos și distrugere peste tot”.

Ce este partidul Forța Națională

Partidul Forța Națională este un partid nou înființat (în data de 11 aprilie 2016, în baza hotărârii 63/DEC/P a Tribunalului București) și, contrar opiniilor exprimate la întrunirea de la Viena, anunță că este „atașat valorilor democratice și susținător al statului de drept” și „de orientare național-creștină, fiind un apărător intransigent al identității naționale și al valorilor tradiționale ale poporului român”.

Rebega (3)

Pe 12 iunie, purtătorul de cuvânt al PRU, Clement Sava, unul dintre fondatorii partidului condus de deputatul Bogdan Diaconu, a anunțat că a demisionat și a aderat la Forța Națională.

„Am demisionat din Partidul România Unită și m-am alăturat partidului Forța Națională în calitate de purtător de cuvânt și vicepreședinte al formațiunii. Consider că Forța Națională reprezintă structura la care trebuie să adere toți cei animați de patriotism pentru ca împreună să reușim coagularea forțelor naționaliste într-un singur for puternic. Vremea dezbinărilor a trecut, acestea au dus naționalismul românesc la înfrângere în alegerile locale, este timpul să ne adunăm în jurul acelorași principii pentru ca împreună să generăm soluțiile de care are nevoie România”, a spus Clement Sava.

A doua zi, partidul Forța Națională anunța că protestează „împotriva acțiunilor anti-democratice ale Uniunii Salvați Bucureștiul care au ca scop impunerea prin forță a voinței unor grupuri de interese antinaționale, susținute de corporațiile multinaționale”.

La două zile după adeziunea lui Clement Sava la Forța Națională, secretarul general al PRU Neamț, Stejărel Dumitriu, a demisionat din partid și s-a alăturat partidului Forța Națională, el preluând funcția de președinte interimar al Filialei Județene Forța Națională Neamț. PRU a primit, astfel, o nouă lovitură.

Tot pe 14 iunie, partidul Forța Națională participa la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, la o masă rotundă pe tema imigrației și a frontierelor externe ale UE. Din partea Forței Naționale au participat Viorel Popescu, președintele formațiunii, Mircea Găinușă, secretar general FN și Viorel Gafița, vicepreședinte FN pe diaspora.

Masa rotundă a fost organizată de Laurențiu Rebega, iar la eveniment au luat parte invitați din Parlamentul European, dar și Generalul (r.) dr. Mircea Chelaru sau av. Dumitru Ilie.

Rebega a explicat alegerea temei prin faptul că „România se află într-o poziție geografică și geopolitică delicată. Suntem o țară a UE care are o foarte lungă frontieră cu Ucraina și Republica Moldova. În același timp, România este expusă în orice moment unei devieri a fluxului de migranți care vin, prin Turcia, din zonele de conflict ale Orientului Mijlociu. Vorbim deci despre o dublă amenințare care vine, pe de o parte, dinspre o frontieră externă, iar pe de altă parte dinspre o frontieră internă a UE”.

Rebega (2)

 

Pe 16 iunie, Viorel Gafița a demisionat din Partidul România Unită, unde ocupa funcția de președinte al Filialei PRU Franța, și a devenit noul vicepreședinte al Forței Naționale pe zona de diaspora. Lui Viorel Gafița i s-au alăturat în Forța Națională și membrii Filialei PRU Franța.

Cine este Laurențiu Rebega

La începutul lunii ianuarie a anului trecut, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) preciza că Laurențiu Rebega este urmărit penal pentru: folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial; instigare la spălare de bani; instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la uz de fals. Europarlamentarul Constantin Rebega este urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, în dosarul mitei de 40.000 de euro din contracte fictive la un eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, acesta primind, printr-un intermediar, 23.000 de lei, potrivit procurorilor anticorupţie. Dintr-un răspuns al DNA solicitat de TOMIS NEWS înțelegem că Laurențiu Rebega încă este urmărit penal pentru mai multe infracțiuni, legitimitatea preluării stindardului naționalist de către europarlamentar fiind pusă sub semnul întrebării.

„La solicitarea  dvs. din data de 13 iunie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: În legătură cu dosarul mediatizat prin comunicatul 52/VIII/3 din 08 ianuarie 2015, în acest moment, alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001”, se arată în răspunsul DNA, solicitat de TOMIS NEWS.

Potrivit art.12, lit. e) din legea 544/2001, nu pot fi divulgate „informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporala, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare”, ceea ce înseamnă că Laurențiu Rebega încă este urmărit penal.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

2 comentarii la „Naționalismul românesc batjocorit la nivel european. Laurențiu Rebega, europarlamentarul urmărit penal de DNA, vrea „renașterea naționalismului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *