Năsui (Economie), despre deschiderea Turismului: „Pașaportul de vaccinare NU va fi singura cale de undă verde”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că își dorește redeschiderea turismului și are multe discuții cu colegii din Coaliție, dar și cu ambasadori, însă acest lucru se va face în limitele pe care le va permite epidemia de COVID-19.

Ne dorim deschidere, dar trebuie să fie în limitele pe care ni le permitem epidemiologic. Discuțiile, până acum, au fost cu primul ministru, și la nivelul Coaliției, și și cu alți ambasadori ai altor țări care își doresc și ei același lucru (redeschiderea turismului – n.r.)”, a spus, luni, ministrul Claudiu Năsui.

Întrebat de jurnaliști ce înseamnă pentru români să circule liber și care ar fi documentele necesare prin care și-ar putea permite circulația liberă. ministrul a spus că nu va intra în discuția despre pașaportul de vaccinare.

Acesta este un lucru care rămâne de stabilit. În principiu, nu intru în discuția despre pașaport de vaccinare, dar trebuie un mod care să ne recunoaștem măcar reciproc, să știm ce înseamnă, de exemplu, test de anticorpi, test de COVID negativ sau procesul de vaccinare a avut loc cu vaccinurile aprobate, adică niște recunoașteri mutuale bilaterale măcar ale unor documente”, a spus Năsui.

Întrebat dacă aceste documente sunt pe suport hârtie sau digitale, Năsui a răspuns că, deși el este „fan digitalizare”, acestea reprezintă „doar detalii”, în vreme ce prioritatea statului român rămâne combaterea pandemiei.

Eu vorbesc în calitate de ministru al Economiei care are în coordonare și zona aceasta de turism, pentru că îmi doresc să supraviețuiască industria noastră, a turismului, și ca și românii să poată să circule pentru vacanțe cât mai liber și când mai deschis. (…) .La nivelul UE sunt mai multe discuții. Deocamdată nu avem o concluzie a lor. Ceea ce vă pot spune este că dorința mea ca ministru este tocmai această dschidere, ca oamenii să poată să se ducă cât mai ușor în vacanțe și inclusiv industria noastră să poată profita. Până la urmă turismul beneficiază, e un raport pentru bugetul de stat, vine lumea și lasă valuta aici”, a spus ministrul Economiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *