Năsui (Economie) anunță un proiect important pentru România: „Devenim un producător important de… baterii”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, arată faptul că s-a finalizat licitația internațională pentru studiul de fezabilitate privitor la exploatarea grafitului din România. Astfel, țara noastră va deveni un centru de exploatare a grafitului și vor fi produse baterii.

Pași noi pentru punerea României pe harta producției de baterii. Licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom. Câștigătorul licitației este o firmă cu o bună reputație: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internațională. România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată. Din ultimele prospecțiuni, zăcământul în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE. Acest nou pas din dezvoltarea Salrom stă mărturie pentru ceea ce poate face o reformă în adevăratul sens al cuvântului, când consiliul de administrație este performant și alcătuit din profesioniști care și-au dovedit competențele în mediul privat.”, scrie Claudiu Năsui.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Năsui (Economie) anunță un proiect important pentru România: „Devenim un producător important de… baterii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *