Năsui (Economie) anunță că românii ar putea participa la evenimente private pe baza unui test rapid

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a afirmat, întrebat dacă este o soluţie să fie făcut accesul la teatre, cinematografe sau alte evenimente pe baza unei testări rapide prealabile, că nu exclude deloc această variantă. El a adăugat că sunt discuţii în prezent în acest sens pentru a vedea cum poate fi operaţionalizată o astfel de soluţie.

„Este şi testarea o soluţie. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc şi chiar o discutăm în momentul acesta să vedem cum poate fi operaţionalizată”, a declarat Claudiu Năsui, întrebat vineri la Digi 24 dacă este posibil să fie o testare rapidă astfel încât oamenii să poată avea acces la spectacole şi alte evenimente pe viitor. Chestionat ce soluţii ar fi pentru a putea deschide în această perioadă restaurantele, ministrul Năsui a răspuns: „Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice”:

„Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializaţi care înţeleg impactul lor şi care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalităţi în care să putem redeschide în condiţii de siguranţă şi sectorul HoReCa şi toată economia. Deocamdată suntem la stadiul de discuţie pentru a găsi soluţii, atât cu industria, cât şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 şi prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluţie durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a completat Claudiu Năsui.

Referitor la subiect, liderul PSD Marcel Ciolacu a propus testarea regulată a angajaţilor şi decontarea din impozit a costului testelor rapide achiziţionate de orice companie din ţară, precum şi redeschiderea restaurantelor, teatrelor şi muzeelor, cu intrarea oamenilor doar după un test rapid negativ la COVID, costurile testării fiind decontate de aceste instituţii.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *