NABL 19, exercițiu planificat de Comandamentul NATO din Europa, la Constanța

În perioada 21-24 octombrie, se desfășoară Exercițiul NAPLES BLUEPRINT 2019 (NABL 19), în diverse locații din România și Bulgaria.

NABL 19 este un exercițiu NATO planificat de Comandamentul Aliat Suprem din Europa (SHAPE) și condus de către Comandamentul Aliat Întrunit din Napoli (JFC NAPOLI), care demonstrează coeziunea Alianței, prin conceptul de „cunoaștere reciprocă, înainte de a avea nevoie unul de celălalt”.

NABL 19 este conceput pentru a oferi o înțelegere clară a capacităților operaționale naționale combinate, precum și familiarizarea cu terenul atât în România, cât și în Bulgaria.

În acest exercițiu, membrii cheie ai structurilor NATO au posibilitatea de a identifica și de a cunoaște omologii lor. Prin  aceste activități, se dobândește înțelegerea clară a capacităților, limitărilor, și oportunităților Aliaților. De asemenea NABL 19 va permite înțelegerea comună a procedurilor de operare specifice și întărirea coordonării și cooperării între JFC NAPOLI, comandanții de componente (LANDCOM, AIRCOM, MARCOM, JLSG, NSHQ) și Comandamentele Forțelor Întrunite (CFÎ) din România și Republica Bulgaria.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *