Muzeul de Istorie marchează împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului Ovidius la Tomis

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) organizează în perioada  10-13 mai 2017 două evenimente dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso. Potrivit MINAC, manifestările marchează împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului la Tomis, cetatea în care își petrecuse anii de exil.

simpozionafis

Simpozionul Științific Internațional Evocări ovidiene: poezie-mitologie-realitate istorică(10-12 mai 2017) va aduna laolaltă specialiști în domeniul studiilor clasice din țară și din străinătate, care vor susține comunicări științifice încadrate în cinci secțiuni tematice distincte, legate de Ovidius și moștenirea sa culturală: I. Ovidius și Metamorfozele, II. Ovidius și politica Romei, III. Ovidius și Tomis, IV. Procedee retorice, investigații stilistice și tematice în operele lui Ovidius și V. Ecouri ovidiene. Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc miercuri, 10 mai, ora 11, în Aula ”Adrian Rădulescu”, Muzeul de Istorie Naționlă și Arheologie Constanța.

 Cel de-al doilea eveniment, Ciclul de conferințe hispano-române Ovidius, precursor al autorilor europeni exilați (10-13 mai 2017), va fi organizat în parteneriat cu Universitatea Ovidius” Constanța,Asociația ASESTERMUR, Murcia, Spania și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ,,Gavrilă Simion” Tulcea. Acesta va cuprinde două secțiuni. Prima va include o serie de conferințe cu tematici ovidiene susținute în parteneriat cu  Facultatea de Istorie și Științe Politice (miercuri,10 mai, ora 12, campus A, amfiteatrul „Umberto Eco” ) și Facultatea de Litere (joi, 11 mai, ora 10, campus A, amfiteatrul „Umberto Eco”).  Ce-a de-a doua secțiune se va desfășura joi, 11 mai, de la ora 18, la sediul Muzeului  de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aula ”Adrian Răduleascu” (Sala pictată) și va prezenta două momente artistice organizate în colaborare cu Teatrul de stat Constanța și asociația ASESTERMUR, Murcia, Spania.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *