Muzeul de Istorie găzduiește expoziția „Glass Nouveau”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT din București, invită publicul iubitor de frumos, vineri, 20 septembrie ora 13:30, la vernisajul expoziției „Glass Nouveau”- Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu.

La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului,  în care sunt realizate oglinzile care alcătuiesc această expoziție, este în mare parte bazată pe creativitatea și pe experimentele continue ale autorului, care a căutat îndelung modul ideal în care să se manifeste în atelierul său din Orăștie, județul Hunedoara, unde a creat brandul „Căsuța cu Vitralii”.

Expoziția, ce poate fi vizitată în perioada 20 septembrie-20 octombrie 2019, la etajul al II-lea al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, este însoțită  și de un interesant catalog, realizat de Editura DARK Publishing. Lucrările prezentate se pot achiziționa și vor fi însoțite de un certificat de unicitate, care va menționa și expozițiile din care au făcut parte.

Pe lângă reprezentanții muzeului, la vernisaj vor participa artistul Cristian Florin Anghelescu, autorul lucrărilor, și Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT. Pentru că  realizarea vitraliului este o tehnică  veche și rară, Cristian Florin Anghelescu se bucură să o împărtășească,  în cadrul unui atelier demonstrativ, elevilor Colegiului Național de Artă „Regina Maria” și ai Școlii Gimnaziale  nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța și pentru deschiderea arătată exprimăm mulțumiri atât unităților școlare participante, cât si Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Autorul și Asociația Culturală DAR DEVELOPMENT, care organizează expoziția, mulțumesc gazdelor, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, firmei arădene Millefiori, care sprijină itinerarea expoziției, precum și Fundației Sfinții Martiri Brâncoveni, Grădiniței și Școlii Brâncovenești din Constanța, care au sprijinit prezentarea în orașul de la malul mării.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *