Muzeul de Istorie găzduiește Conferința Internațională de Arheologie Aeriană

În perioada 12-14 septembrie 2019, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) găzduiește Conferința Internațională de Arheologie Aeriană, eveniment organizat în parteneriat cu Aerial Archeology Research Group.

Conferința reunește peste 60 de specialiști din România, Marea Britanie, Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Belgia, Italia, Republica Cehă, Lituania, Croația, Norvegia, Cipru sau Irlanda.

Potrivit MINAC, temele abordate vor fi grupate pe cinci secțiuni, care tratează subiecte referitoare la arheologia aeriană în România și, în special, în zona Mării Negre, aplicații și studii de caz care implică integrarea metodelor aeriene în dezvoltarea infrastructurii la nivel mondial, eficiența dronelor și tehnologiei spațiale în prospecțiunile arheologice, aspecte metodologice și teoretice în distribuția materialelor arheologice în peisaj, evoluția metodei, teoriei și aplicațiilor arheologiei aeriene în următorul deceniu.

În ultima zi a conferinței, pe 14 septembrie, este programată o excursie documentară la Complexul Muzeal Tropaeum Traiani de la Adamclisi.

Mai multe detalii sunt disponibile AICI și AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*