Muzeul de Istorie, edificiul roman cu mozaic, mormântul pictat și cetatea Carsium, pe lista Consiliului Județean de restaurare în 2018

Consiliul Județean Constanța s-a întrunit, vineri, pentru ultima ședință din acest an, în cadrul căreia au adoptat o serie de proiecte de hotărâre. Totodată, în spiritul sărbătorilor care ne bat la ușă, consilierii județeni au fost colindați de copii de la școala „Nicolae Tonitza” din municipiu, dar și de copii din orașul Ovidiu. La final, cei mici au primit cadouri din partea conducerii CJC.

colindatori 2

Proiectele privind reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), restaurarea edificiului roman cu mozaic, salvarea mormântului pictat hypogeu și restaurarea și valorificarea cetății Carsium (Hârșova) au fost adoptate în unanimitate de consilierii județeni.

„Pentru toate aceste proiecte, vă anunț că suntem în faza de semnare și sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să reușim să le și finalizăm”, a spus președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu.

cjc 1

Proiectul privind reabilitarea MINAC a fost depus pentru finanțare pe 1 august a.c. și valoarea totală a acestuia este de peste 19,5 milioane lei, contribuția proprie a CJC fiind de peste 388.000 lei.

Proiectul privind restaurarea, conservarea și punerea în valoare a edificiului roman cu mozaic a fost depus pentru finanțare pe 29 iulie a.c. și a fost declarat conform pe 5 septembrie, valoarea totală fiind de peste 14,3 milioane lei, contribuția CJC fiind de peste 286.000 lei.

Proiectul privind salvarea și punerea în valoare a mormântului pictat hypogeu a fost depus pentru finanțare pe 28 iulie a.c., fiind declarat conform pe 25 august, valoarea totală fiind de peste 6,4 milioane lei, contribuția CJC fiind de peste 105.000 lei.

Proiectul privind restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cetății Carsium a fost depus pentru finanțare pe 1 august a.c., fiind declarat conform în ultima zi a aceleiași luni, valoarea totală fiind de peste 10,5 milioane lei, contribuția CJC fiind de aproape 200.000 lei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *