Muzeul de Istorie Constanța a lansat un site pentru promovarea turismului arheologico-cultural

În cadrul proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal – ARHICUP (BSB867), finanțat prin programul „Joint Operational Programme for
Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020”,
Axa prioritară 1.1. „Jointly promote of business and entrepreneurship in the tourism and cultural sectors”, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța are plăcerea de a anunța că website-ul acestuia este acum online și disponibil AICI!

Proiectul ARHICUP a debutat la 1 iunie 2020 și se va desfășura pe parcursul a 24 de luni. Aplicantul acestuia este Municipalitatea Nessebar (Bulgaria) – Lead Partner, care are ca parteneri Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (România) – PP2 și Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău (Republica Moldova) – PP3. Website-ul va funcționa în limbile engleză, română și bulgară pentru toate meniurile și ecranele, având rolul de a promova proiectul, de a crește vizibilitatea acestuia și de a comunica grupurilor țintă informații utile privind evoluția lui. Ca atare, website-ul va fi dezvoltat treptat, pe toată perioada de implementare a proiectului.

Website-ul conține un rezumat al proiectului, scurte prezentări ale partenerilor și o descriere a principalului produs, un Web Portal, prin
intermediul căruia vor fi diseminate, începând cu luna mai a anului viitor, pe scară largă, informații privind patrimoniul arheologic, istoric și cultural al regiunii de vest a Mării Negre. De altfel, obiectivul proiectul ARHICUP este promovarea turismul arheologico-cultural al regiunii, prin prezentarea bogatelor comori ale patrimoniului într-un mod coerent și folosindu-se de tehnologii web avansate.

Cu acest prilej adresăm tuturor celor interesați, celor care consideră că dețin și doresc să împartă cu publicul larg informații valoroase privind patrimoniul (hărți vechi, volume și studii, imagini), că suntem bucuroși să colaborăm, diversitatea informațiilor și multitudinea acestora optimizând demersul nostru și făcându-l atractiv pentru o plajă largă de turiști, a căror prezență sperăm să contribuie la revigorarea economică a spațiului dobrogean”, au subliniat reprezentanții MINAC.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *