Mutare PSD: deputatul Vișan îi cere ministrului Energiei DEMITEREA Consiliului de Administrație al CET Constanța, după scandalul întreruperii apei calde

În ședința din plenul Parlamentului din 2 octombrie, deputatul PSD Constanța George Vișan a avut o intervenție în care i-a solicitat Ministrului Energiei, Anton Anton soluționarea de urgență a situației de criză în care sunt puși constănțenii prin sistarea furnizării apei calde. Deputatul social democrat i-a atras atenția acestuia că ministerul pe care îl conduce este acționar unic la Electrocentrale Constanța și este necesar să se implice în rezolvarea neîntarziată a situației revoltătoare pentru cetățenii municipiului.

„Primăria Constanța, Consiliul Local, cât și RADET Constanța, au întreprins toate acțiunile necesare menținerii în funcțiune a CET Palas și au căutat mereu soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Electrocentrale Constanța, prin achitarea sumei de 584 milioane de lei, chiar dacă prestațiile începând cu 2014 până în prezent s-au situat în jurul sumei de 573 milioane. Domnule Ministru în calitatea dumneavoastră de acționar unic la Electrocentrale Constanța ați fost informat cu privire la această măsură extremă de a sista furnizarea agentului termic către constănțeni începând cu 27 septembrie lăsând fără apă caldă mai bine de 150.000 cetățeni? Ținând cont de importanța furnizării energiei termice și că suntem în pragul sezonului rece doresc să vă întreb care sunt măsurile avute în vedere pentru rezolvarea imediată a situației prezente dar și care sunt planurile concrete de retehnologizare și eficientizare a Electrocentrale Constanța?”, a notat Vișan în interpelarea sa.

În interpelarea sa, Vișan punctează și managementul defectuos al actualului Consiliu de Administrație a Electrocentrale Constanța în gestionarea acestei situații de criză.

CITEȘTE ȘI:

Criza s-a încheiat! Apa caldă va fi RELUATĂ la Constanța după ce Primăria va plăti către CET, în avans, o parte din subvenție! Ca reparație morală, prețul gigacaloriei a scăzut de la 250 de lei la… 225 de lei!

„Domnule Ministru care sunt criteriile de evaluare a performanței Consiliului de Administrare al Electrocerntrale Constanta și ce proiecte de retehnologizare a unității de producție CET Palas au fost prinse în planul de management? CA-ul Electrocentrale Constanța întreprinde acțiuni de PR trimițând scrisori către clienții RADET, în loc să fie preocupat de identificarea unor soluții tehnice și fiabile care să prevină această situație critică”, a punctat Vișan.

În încheierea intervenției sale, deputatul constănțean îi solicită ministrului să prezinte public măsurile pe care le are în vedere în privința actualului Consiliu de Administrație al CET, inclusiv demiterea membrilor acestuia pe fondul lipsei de responsabilitate și viziune în rezolvarea problemelor existente ale Electrocentrale Constanța.

Propunerea nu vine întâmplător, în contextul în care senatorul PSD, Ștefan Mihu, avea în aceeași la Senat o interpelare similară, iar primarul Constanței, Decebal Făgădău, care a anunțat, ieri, finalul crizei, a transmis semnale de alarmă potrivit cărora tot acest scandal are un singur vinovat: abordarea politică și inconștientă din partea ALDE!

CITEȘTE ȘI:

Criza s-a încheiat! Apa caldă va fi RELUATĂ la Constanța după ce Primăria va plăti către CET, în avans, o parte din subvenție! Ca reparație morală, prețul gigacaloriei a scăzut de la 250 de lei la… 225 de lei!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.