Spread the love

Marți dimineață a fost clar: Liviu Dragnea și Kelemen Hunor nu au ajuns la nici un consens și senatorul UDMR Tanczsos Barna a declarat că partidul său nu va vota moțiunea de cenzură a PSD. La organizația municipală a PNL, vestea a ajuns târziu, președintele acestei formațiuni, George Muhscină, emițând un punct de vedere pe care doar domnia sa l-ar putea înțelege.

Muhscină susține că „înțelegerea inițială între PSD și UDMR pentru modificarea legii 215/2001 în regim de urgență, în sensul obligării autorităților publice locale de a comunica în limba maternă cu reprezentanții minorităților naționale ar fi pus autoritățile locale constănțene într-o mare încurcătură”.

Lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Dimineață am înțeles că PSD susține proiectul de modificare a legii 215/2001 privind administrația publică locală, inițiat de către UDMR. Dacă studiați proiectul veți descoperi că în Constanța avem localități care ar fi obligate să-și schimbe modul de funcționare și comunicare cu minoritățile naționale. Oare Consiliul Județean Constanța și administrațiile locale ar fi fost pregătite să aplice această lege? Să angajeze oameni care vorbesc și scriu în toate limbile materne ale minorităților reprezentative? Să pună denumiri alternative la străzi și indicatoare? (…) Momentan este neclar dacă proiectul va avea sau nu susținere din partea socialiștilor. Mai sunt totuși câteva zeci de ore până la moțiunea PSD vs. PSD de mâine. După câte am văzut, orice este posibil”, a punctat George Muhscină, la multe ore după ce negocierile PSD – UDMR erau eșuate.

UDMR și parlamentarii minorităților naționale, conduși de Varujan Pambuccian, ar fi adus pentru moțiune sprijinul a 47 de parlamentari, dacă social-democrații și UDMR-iștii ar fi căzut de acord.

EXCLUSIV „Oferta” lui Dragnea pentru parlamentarii opoziției ca să voteze moțiunea: 200.000 de euro! Grindeanu: „Asta arată DISPERARE!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *