Muhscină, PNL: „Situația în care se află astăzi bolnavii de cancer în Constanța descrie perfect disprețul autorităților față de cetățeni”

Președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, a lansat un apel la solidaritate cu bolnavii de cancer din Constanța. În opinia liderului liberal, această categorie de pacienți este neglijată total de aproape doi ani. Neglijența culminează cu închiderea singurului centru de îngrijire paleativă pentru pacienții aflați în fazele terminale ale bolii.

Nu putem rămâne nepăsători la nevoile unor pacienți grav bolnavi a căror singură vină este că trăiesc în Constanța. După ce pacienții bolnavi de cancer au fost <<goniți>> din Constanța, în ultimii aproape doi ani, ca urmare a încetării activității Secției de Radiologie, în prezent aflăm cu stupoare că singurul centru de îngrijire paleativă își închide porțile din motive legislative!”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Constanța George Muhscină.

„Explorăm posibilitatea ca, la nivelul Consiliului Județean Constanța, să preluăm în administrare Casa Soarelui și terenul aferent pentru a asigura continuarea funcționării fundației. Nu se poate acționa atât de inuman. Autoritățile și-au făcut un veritabil scut din birocrație, în spatele căruia se ascund de cele mai fundamentale responsabilități. (…) Situația în care se află astăzi bolnavii de cancer în Constanța devine emblematică și descrie perfect disprețul autorităților constănțene față de cetățeni”, a subliniat George Muhscină.

Se caută soluţii pentru bolnavii aflaţi în fază terminală, suferinzi de diferite boli, nu doar de cancer, şi care nu au acum nici o soluţie. Astfel, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, anunță că se doreşte ca partea de îngrijire paliativă să fie asigurată într-unul din corpurile de clădire de la Eforie Sud (unde funcţiona Spitalul de Oase). Ideea este susţinută şi de conducerea CJC, managerul Spitalului Judeţean precizând că astfel de servicii sunt decontate de la Casa de Asigurări.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi-a închis porţile luna aceasta, urmând ca bolnavii în stare terminală de acolo să fie trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU). Din 2007, când a fost înfiinţat, peste 4.000 de pacienţi bolnavi de cancer au primit îngrijire şi tratament, însă contractul de închiriere pe care îl avea centrul cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) s-a încheiat în urmă cu aproximativ un an. Iniţial, cei de la centru au crezut că îl vor putea reînnoi pentru încă cinci ani, dar li s-a transmis de la DSPJ că după ce îşi vor rezolva problemele legate de intabulare şi cadastru, vor recurge la o licitaţie pentru închirierea acestui spaţiu.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *