Spread the love

După ani de zile în care constănțenii se întreabă de ce liberalii organizației autohtone votează numai contra, ciudat și constant împotriva intereselor locale, aspect care s-a repetat luni, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, în cadrul căreia s-a votat un proiect de hotărâre privind soarta criptei paleo-creștine din incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu”, liberalii au reacționat.

CITEȘTE ȘI:

Undă verde în Consiliul Local pentru reglementarea situației juridice a criptei paleo-creștine, parte din anticul Tomis

O altă anomalie a politicii locale: consilier județean, președinte al organizației municipale a PNL, Georghe Muhscină, a reacționat vehement, marți, întorcând interesul istoric și social local într-unul politic, considerând că inițiativa PMP este „o extensie a PSD”.

„PMP Constanța își permite să dea lecții de conduită consilierilor locali liberali, lucru pe care îl consider inacceptabil atunci când se bazează pe jumătăți de adevăruri și manipulări ieftine și, mai ales, după 15 ani de administrație barbară a PSD la adresa vestigiilor arheologice ale Tomisului”, a declarat George Muhscină.

Liderul liberalilor din municipiul Constanța dă câteva explicații cu privire la abținerea consilierilor locali liberali de la votul pentru stabilirea situației juridice a criptei paleo-creștine din Constanța:

  1. Proiectul nu stabilește absolut nimic. Este ca apa sfințită, nu face nici bine, nici rău.
  2. Incapacitatea PMP de a veni cu un proiect coerent și credibil în fața Consiliului Local Municipal demonstrează că experiența administrativă de care se prevalează aceștia este doar un mit.
  3. Expunerea de motive a inițiatorilor nu explică care este situația juridică actuală a monumentului, ceea ce trădează o gravă lipsă de pregătire a proiectului.
  4. Inițiatorii PMP nu stabilesc obiective clare sau un buget pentru reabilitarea monumentului. De ce? Pentru că nu îi interesează altceva decât spectacolul. Un proiect corect ar fi dat un set de dispoziții reale primăriei, pentru o eventuală absorbție de fonduri europene în vederea reabilitării.
  5. Proiectul este încă o formă fără fond la care PNL nu poate achiesa, tocmai pentru că votul constănțenilor ne obligă să fim eficienți și nu să mințim, așa cum PMP o face cu ușurință.

Ar trebui să fie foarte clar penibilul situației pentru toți cei care sunt puțin atenți la ce se petrece pe scena politică constănțeană. Dacă nu, încerc eu să vă explic: Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Primăria Constanța au un numitor comun, și anume conducerea agreată de Partidul Social Democrat. PMP este susținătorul de facto al PSD în Constanța. Această echipă, formată dintr-un colos și un mic satelit, nu este în stare să descopere cui aparține cripta paleo-creștină pentru a demara lucrări de reabilitare deși, cel puțin teoretic, au acces la toate resursele juridice și administrative”, a explicat George Muhscină.

Nu în ultimul rând, președintele Organizației Municipale PNL Constanța, George Muhscină, se întreabă „de ce nu auzim PMP, cu ochiul său critic și limba ascuțită, că îl trage la răspundere pe primarul Făgădău pentru dezastrul din Parcul Arheologic? De ce nu îl auzim criticând, pe bună dreptate, PSD pentru istoricul recent al acestui partid în Constanța? În cazul în care PMP consideră că Partidul Național Liberal este o țintă ușoară, îl asigur și îi voi demonstra că nu este așa, prin argumente, adevăr și consecvență”, a concluzionat George Muhscină.

TOMIS NEWS AMINTEȘTE CĂ GEORGE MUHSCINĂ ESTE PÂRÂT ÎNTR-UN DOSAR CIVIL LA JUDECĂTORIA CONSTANȚA, ÎN CARE TREBUIE SĂ EXPLICE DE CE CONSIDERĂ CĂ FOȘTII SĂI COLEGI DE PARTID PLĂTESC „CU BANI NEGRI” PRESA DIN CONSTANȚA. NE REZERVĂM DREPTUL LEGAL DE A CLARIFICA ACEASTĂ AFIRMAȚIE FALSĂ ÎN SPAȚIUL PUBLIC A PREȘEDINTELUI ORGANIZAȚIEI MUNICIPALE A PNL CONSTANȚA, ACEST MORALIST CARE CONSIDERĂ CĂ, DACĂ PRESA NU ÎL SUSȚINE, ESTE PLĂTITĂ „CU BANI NEGRI”, AFIRMAȚIA SA MINCINOASĂ FIIND CU TRIMITERE DIRECTĂ LA TOMIS NEWS. PUBLICAȚIA NOASTRĂ PROMITE, AȘA CUM A DEMONSTRAT DE FIECARE DATĂ, SĂ ADUCĂ ADEVĂRUL ÎN SPAȚIUL PUBLIC ȘI DIN ACEASTĂ (NOUĂ) POVESTE MINCINOASĂ A LIBERALILOR CONSTĂNȚENI.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *