Muhscină, coordonatorul de campanie al PNL: „Nu prea găsim oamenii pe acasă, dar ei sunt impresionați de mesajul nostru”

PNL Constanța arată că ia în serios campania electorală și la fiecare 2-3 zile organizează câte o conferință. Întrucât susțin că vor participa cu oameni noi (excepție – Lucia Varga) la alegerile din 11 decembrie, liberalii vin în spațiul public cu câte doi candidați. Zilele trecute a fost vorba de Lucia Varga și George Niculescu, iar joi a venit rândul lui George Muhscină, consilier județean și coordonator al campaniei electorale a PNL și fostul consilier municipal Ana Marcu, candidat la Camera Deputaților.

În calitate de coordonator al campaniei electorale, Muhscină a deschis conferința de joi cu o scurtă prezentare a situației din teren, unde partidul își transmite mesajul și din care înțelegem că acesta este foarte bine primit, doar că oamenii nu prea sunt găsiți acasă.

„Acest mesaj este foarte bine primit de constănțeni și chiar dacă procentul celor care sunt găsiți acasă nu este foarte mare, la mai multe perieri ale județului va crește, dar suntem foarte plăcut impresionați de faptul că oamenii rezonează cu noi. Își doresc un Parlament mai curat, mai performant, o clasă politică nouă și oameni care au dus ceva la bun sfârșit în viață. Vor să vadă și oameni cu bășici la palme și la talpă. Ori, faptul că avem listele cu oameni integri și profesioniști care au realizat ceva în viață cred că face ca această rezonanță între noi și electorat să fie cea de care vă vorbeam”, a spus George Muhscină.

În sfârșit, o idee bună la PNL: salarizare pentru parlamentari în funcție de prezență

Greu de găsit ceva serios pe la PNL Constanța. Dincolo de circul politic cu care întreține spațiul public și, mai ales, instituțional, de interesele și scindările interne și de propuneri de proiecte demne de desene animate, aspecte care instituie o evidentă antipatie, liberalii reușesc, fie și din greșeală, să nimerească un proiect bun. Ana Marcu, printre prostiile pe care nici ea nu le crede, precum salariul minim brut de 4.328 lei, a precizat în cadrul conferinței de joi, într-un moment de revenire pe pământ, că pledează pentru „fondul de remunerare a parlamentarilor în funcție de prezență”.

„Parlamentul trebuie să arate că este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legislativă a țării. Reforma parlamentară nu se poate face fără a se schimba fundamental modalitatea de selecție a candidaților. PNL a aplicat criteriile de integritate, s-a format o listă de candidați – oameni noi și care vor fi la primul mandat în Parlament. Cel de-al doilea pas se referă la schimbarea funcționării Parlamentului, prin reguli noi și conduită, vot deschis și transparentizarea procesului legislativ. PNL propune un nou program al parlamentarului: o săptămână – plen, o săptămână – comisii, o săptămână – în curcumscripții. Prezența se va face numai pe baza cartelei de vot. De asemenea, mai fac referire la implementarea modelului de prezență de tipul celui din Parlamentul UE: fondul de remunerare în funcție de prezență!”, a spus Ana Marcu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*