Muftiul Iusuf Muurat: „Imamii vor merge la lăcașurile de cult doar pentru a citi chemarea la rugăciune. Fiecare credincios musulman să își facă rugăciunile ACASĂ”

În contextul adoptării recentelor Ordonanțe Militare privind restrângerea unor drepturi, libertăți și manifestări sociale, Muftiatul Cultului Musulman din România a transmis, luni, măsurile pe care muftiul Iusuf Muurat le-a propus și au fost adoptate. Astfel, Muftiatul Cultului Musulman din România prin Consiliul Sinodal (Șura-i Islam) transmite către imami şi enoriaşii musulmani următoarele:


1. Toate lăcașurile de cult din România vor rămâne închise enoriașilor pentru slujbele efectuate în colectiv.
2. Imamii vor merge la lăcașurile de cult doar pentru a citi chemarea la rugăciune.
3. Slujba înmormântării poate fi oficiată la cimitir; la această slujbă pot participa maximum 8 persoane, conform recomandărilor făcute de autoritățile competente.
4. La celelalte servicii religioase (pomeni, cununii religioase, botezuri etc.) care se desfășoară în casele enoriașilor, participanți vor fi în număr de maximum 8 persoane.
5. Muftiatul Cultului Musulman din România va emite adeverinţe imamilor pentru deplasări în scopul efectuării serviciilor religioase.
6. Rugăm credincioşii musulmani ca în această perioadă să ţină legătura telefonic cu imamii. La solicitarea credincioşilor, imamul se poate deplasa la domiciliul acestora, pentru efectuarea serviciului religios cu respectarea normelor de protecție, întocmindu-și o declarație personală de deplasare după modelul aprobat de autoritățile de stat.
7. Rugăm pe fiecare credincios musulman ca în această perioadă să îşi efectueze rugăciunile (namazul – salah) acasă.
8. Măsurile excepţionale luate de autorităţi au ca scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru.
9. Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe musulmani să nu iasă din casă decât pentru situaţii de maximă necesitate.
10. În starea de urgenţă, atât imamii, cât şi credincioşii musulmani au obligaţia de a se conforma dispoziţiilor autorităţilor de stat.

Pe același subiect:

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o GRAVITATE FĂRĂ PRECEDENT. Vă asigur: TOATE resursele sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților”

ORDIN: Se SUSPENDĂ internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente medicale care NU reprezintă urgență

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat „Ghidul pentru Cumpărături”

Arafat: Activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persoane, SUSPENDATE! Cum s-au conformat cultele religioase

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *