Motorina produsă la Petromidia alimentează trenurile CFR Călători

Motorina produsă la rafinăria Petromidia va alimenta locomotivele CFR Călători, în următoarele 4 luni, întrucât Rompetrol a câștigat o licitație în urma căreia va furniza carburant pentru locomotivele diesel operate de compania feroviară de stat.

CITEȘTE ȘI:

Rompetrol a câştigat contractul pentru livrarea de motorină timp de patru luni, iar valoarea se ridică la 70,72 milioane de lei. Valoarea contractului este uşor sub valoarea estimată de CFR Călători, (circa 71 de milioane), iar compania a primit două oferte. În urma licitaţiei publice, Rompetrol Downstream a câştigat contractul, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport preţ-calitate.

Carburantul este produs în instalațiile din rafinăria Petromidia, la standardele cele mai înalte din România și în conformitate cu normele de mediu impuse la nivelul Uniunii Europene. Rompetrol Rafinare produce combustibili diesel Euro5 încă din 2006, înaintea de aderarea României la UE și cu trei înainte de intrarea în vigoare a normelor naționale. Carburantul care va fi pus și la dispoziția CFR Călători are un conținut scăzut de sulf (concentrație mai mica de 10 ppm).

Rompetrol operază o rețea de distribuție carburanți formată din 926 unităţi de puncte de alimentare (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 5, 9 şi 20 metri cubi), în creștere cu 15% față de nivelul din 2017.  La acestea se adaugă şase depozite de carburanți (Arad, Craiova, Mogoșoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei și Zărnești) și trei stații de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad și Pantelimon).

Vânzările totale de carburanti ale Rompetrol Downstream şi Rompetrol Gas au atins anul trecut un nivel de 2,38 milioane tone (benzine, motorine, gaz petrolier lichefiat), în crestere cu 6% față de volumul obtinut în 2017.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *